Z hanbaté puberťačky hříšnou jeptiškou? Sydney Sweeney září v traileru na horor Immaculate

Z hanbaté puberťačky hříšnou jeptiškou? Sydney Sweeney září v traileru na horor Immaculate
Immaculate | Neon
Ukázka se na první pohled moc neliší od nedávného traileru na snímek První znamení: Přichází satan!, který dorazí v dubnu jakožto prequel legendárního hororu Přichází Satan!. Také Immaculate nás zavádí do italského kláštera prostého veselých barev, v němž zbožná žena Cecilia neposluhuje Jeho Velebnosti, nýbrž řeší své zázračné a potenciálně děsivé těhotenství. Nepřátelsky laděné okolí pravděpodobně střeží hrozné tajemství, a přestože takový koncept už z podstaty uspává, v tomto případě se najdou nadějná pozitiva.
Neposkvrněná
Neposkvrněná
57%
Intenzivně střižená upoutávka láká na osvědčené ingredience hororů s jeptiškami, jejichž strojené hábity znervózňovaly v dílech slavných režisérů od Michaela Powella (Černý narcis) až po Paula Verhoevena (Benedetta). I když vše začíná tuctovou lekačkou, video poté napíná scénářem ve stylu Rosemary má děťátko v kulisách přeskakujících mezi architektonicky chladným, surreálným a folklórním hororem.
Immaculate: trailer | NEON
Veškerá pozornost se upíná na Sweeney, která dovede plakat a propadat zoufalství jako málokterá soudobá kolegyně a jejíž výjimečná fotogeničnost zde obkresluje i známé výjevy z Euforie. Režíruje Michael Mohan, jenž se Sydney natočil už zapadlý mysteriózní thriller Voyeuři, a který se v daném prostředí snad dokáže sebejistě pohybovat. Minimálně několik působivých záběrů, stupňující se důraz na psychický i fyzický propad do pekla převlečeného za zbožnost a scéna se sebevraždou, jež se odehraje mimoděk v pozadí akce, slibují solidní žánrový příspěvek. Nemluvě o nočním záběru s nůžkami, který může připomenout francouzskou extrémnost Uvnitř. Do takových krvavých vod se Immaculate jistě nevydá, ovšem zajímavých motivů skýtá na první pohled dostatek.
Sweeney, která má nominace na Emmy za Euforii a první řadu Bílého lotosu, si dosud dávala záležet na výběru originálních autorských projektů. Chvály se dočkala například produkce HBO Reality. Romantická komedie S tebou nikdy momentálně válí v kinech, kde vytěžila přes sto milionů dolarů jako první žánrovka od roku 2016. A herečka tak může pohodlně vstoupit ke komerčnější tvorbě, i když nadcházející účast v komiksovce Sony Madame Web zavání kritickým i kasovním průšvihem. Větší naděje se vkládají do remaku kultovní lechtivé sci-fi Barbarella, v níž má Sweeney nahradit Jane Fonda v úloze mezihvězdné cestovatelky a objevitelky galaktických sexuálních rozkoší.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Hollywood Reporter