Legendární horor se vrací v prvním traileru. Prequel filmu Přichází Satan! vás vyděsí

Legendární horor se vrací v prvním traileru. Prequel filmu Přichází Satan! vás vyděsí
První znamení: Přichází satan! | Falcon
Původní snímek z roku 1976 režíroval Richard Donner (Superman, Smrtonosná zbraň) podle scénáře Davida Seltzera. Gregory Peck v jedné ze svých posledních velkých rolí ztělesnil příkladného amerického manžela a otce, jehož adoptovaný syn Damien (Harvey Spencer Stevens) evidentně vzešel z ďábelského lůna. Podmanivě odvyprávěný film těžil z mysteriózního oparu, který vedle hudby Jerryho Goldsmithe zajišťovali civilní herci, autentické lokace a památné scény úmrtí, jež později inspirovaly sérii Nezvratný osud.
První znamení: Přichází satan!
První znamení: Přichází satan!
67%
Přichází Satan! dostal v rychlém sledu dvě pokračování, Damiena z roku 1978 a také Omen 3: Poslední střetnutí. Podobně jako Vymítač ďábla série nevyšuměla ani po přelomu tisíciletí. Roku 2006 vznikl remake s Lievem Schreiberem a desetidílná série Satan přichází měla premiéru roku 2016.
První znamení: Přichází satan!: teaser trailer | 20th Century Studios
První znamení: Přichází satan! se vydává zkoumat Damienův hrozivý původ, k čemuž si prozatím vypomáhá tradičním žánrovým zázemím. Ukázka efektivně představuje protagonistku Margaret (Nell Tiger Free), již na místě zdánlivě odevzdaném boží víře obklopuje cosi zlého. Debutující režisérka Arkasha Stevenson upřednostňuje okázalé prostorové kompozice a také díky originálnímu obrácení chronologie se vnucuje pocit, že film bude mít vyšší umělecké ambice, než bývá u podobných námětů zvykem.
Tomu nahrává také obsazení doplněné Billem Nighym (Láska nebeská) a Ralphem Inesonem, bez jehož řezavého hlasu si už horory s démonickými bytostmi ani neumíme představit. Daboval ostatně i posedlého chlapce v loňském Papežově vymítači, jenž ovšem vyjevil maximálně vyčpělost podobných žánrovek vybavených na jedné straně knězi a na druhé antikristem. O nic lépe si nevedlo ani nedávné přímé pokračování Vymítače ďábla s podtitulem Znamení víry, od prequelu k Přichází satan! tudíž nikdo neočekává zázraky. Přesvědčíme se v kinech od 4. dubna 2024.
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených hororů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroj: 20th Century Studios