Režisér Šestého smyslu a Znamení chystá další tajemný snímek. Našel netypického představitele hlavní role

Režisér Šestého smyslu a Znamení chystá další tajemný snímek. Našel netypického představitele hlavní role
Znamení | 2002 Touchstone Pictures
M. Night Shyamalan se proslavil roku 1999 fenomenálním Šestým smyslem, který i po dvaceti letech figuruje v seznamech filmů s nejvíce šokující a vydařenou pointou. Filmař s indickými kořeny si poté získával další obdivovatele díky již kultovním snímkům jako Znamení a Vyvolený, načež začal procházet poklesem tvůrčí formy. Díla Stalo se, Poslední vládce větru a Po zániku Země to tvrdě schytala od kritiků a také publikum Shyamalana víceméně odepsalo. Vykoupení našel originální režisér až u studia Universal, které distribuovalo všechny jeho nedávné filmy: The Visit (2015), Rozpolcený (2017), Skleněný (2019) a Čas, uvedený letos v červenci.
A právě Universal zaštítí také nový Shyamalanův celovečerní projekt, jímž bude film Knock at the Cabin. O něm zatím nevíme absolutně nic vyjma toho, že hlavní roli si zřejmě zahraje Dave Bautista, bývalý wrestler a představitel Draxe ze Strážců galaxie. Bautista je prvním hereckým jménem, které se Shyamalanově novince upsalo, a jde o zajímavou volbu. Jistě, proslavený filmař už pracoval s akčními hvězdami typu Bruce Willise či Willa Smithe, ale Bautista spadá svou fyzickou výbavou spíše do kategorie Dwaynea Johnsona. Na druhou stranu už má na kontě dvě spolupráce s Denisem Villeneuvem (Blade Runner 2049, Duna) a netají se tím, že by rád rozšiřoval hlavně seriózní a charakterní portfolio svých rolí.
Dave Bautista
Dave Bautista - Blade Runner 2049
A nyní takovou šanci opět dostane, neboť Shyamalan, ač mu není humor úplně cizí, sází převážně na mysteriózní zápletky a napínavá schémata. Příběh Knock at the Cabin zůstane pod pokličkou minimálně do vydání prvních ukázek, což je u Shyamalana zvykem. Samotný název, který se dá chápat jednoduše jako zaklepání na chatu, ovšem opět slibuje cosi tajemného a originálního, což je pro spojení Shyamalan – Universal naštěstí pravidlem.