Vyvolený

80%
Vyvolený

K nárazu došlo ve 3 hodiny 15 minut. První plně obsazený vagón byl roztržen na dvě půlky a ty se rozletěly na opačné strany. Druhý vůz urazil ještě po svém rozdrcení čtyři sta stop. Úlomky z trosek vlakové soupravy byly nalezeny až míli od místa nehody. Ze sto osmnácti pasažérů a sedmi členů posádky přežil jediný člověk David Dunn (Bruce Willis) zázračně přežil, ale tragická havárie vlaku přesto změnila jeho život. V čem spočívá tajemství jeho nezranitelnosti? Kým a proč byl vyvolen a obdařen jedinečnou schopností přežít? Odpovědi, které jsou ovšem víc znepokojivé než samotné otázky nabízí tajemný cizinec Elijah Price (Samuel L. Jackson). David patří mezi "vyvolené" a jeho život už nikdy nebude stejný jako dřív.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Velmi podařené a skvěle obsazené dílko. Tajemno, atmosféra a hudba mě nechala přikurtovaného k sedačce a vůbec mi to nevadilo. Když se řekne mysteriózní, drama, thriller tak Vyvolený to přesně vystihuje. Moc se mi to líbilo. I když chvílemi neměl film spád, stejně by mě ani ve snu nenapadlo od něj odeít. 80% je asi adekvátní.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Film, který není pro každého. Námětově se jedná o zajímavou myšlenkovou skládačku možných i nemožných představ daných skutků, do kterých je potřeba se hluboko vnořit, k jejich správnému uchopení. Divák, který to nedokáže, bude jen nechápajíc kroutit hlavou, co že nám to básník vlastně chtěl říci. Scénář je velice dobře a inteligentně zpracovaný. Filozofie fantazijním představám o superhrdinství se vším všudy ve své emocionální zábavě, neuvěřitelně realistickými postavami a fenomenálními hereckými výkony. Inu, co si představit pod pojmem 'superhrdina'. A co je jeho protipólem? Film na otázky odpovídá a zároveň vyvolává nové, které zůstávají nezodpovězeny. Tajemná existence nechtěného není v rámci života nic příjemného a tak po filozofické stránce vše probíhá tak, jak probíhá. Povrchní aspekty filmu jsou zkrátka dobré a ve svém smyslu úžasné. Zkrátka a dobře, jedná se o film u kterého se musí přemýšlet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dost možná nejlepší Shyamalanův film, který má jedinečnou atmosféru, výborného Willise a fungující pointu, na které ale film nestojí a neparazituje. Při každém dalším zkouknutí lepší a lepší. Do páté hvězdy něco chybí. něco málo. Třeba to změní příští zhlédnutí.

Dodatečné informace

Původní název:
Unbreakable (více)
  • USA Vyvolený
  • USA Unbreakable
  • USA Noriega: God's Favorite
Premiéra v ČR:
18. 1. 2001
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
248,12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vyvolený je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch