Temně pojatá komiksovka Sylvestera Stalloneho nenadchla, přesto dostane pokračování

Temně pojatá komiksovka Sylvestera Stalloneho nenadchla, přesto dostane pokračování
Samaritán | Amazon Prime Video
„Jedničce“ nelze upřít lákavý základ. Po vzoru Vyvoleného (2000) režiséra M. Night Shyamalana chtěla nabídnout realističtější komiksový film, v němž by byl hrdina zkrátka jedním z nás. Sám Stallone nemohl v podobné postavě minout cíl (a také se tak nestalo) a potenciál se samozřejmě skrýval i v tom, že tentokrát publikum nečeká žádné komiksové naleštěné město, ale syrová realita.
Bohužel, ve výsledku se potenciál nepovedlo naplnit, což vedlo ke slabým ohlasům, které Samaritána v hodnocení pasovaly na jeden z nejslabších filmů, jež Stallone během své letité kariéry natočil.
Samaritán
Samaritán
56%
To však nutně neznamená, že jde o propadák. Jedna věc jsou známky v recenzích a diváckých databázích. Druhá pak čísla sledovanosti. Samaritán vznikl pro streamovací službu Prime Video a na jejím vrcholu se po celém světě držel tři týdny. A to je podle všeho dost na to, aby vznikla dvojka.
V ní se Stallone vrátí jako hlavní hrdina Joe a o scénář se znovu postará Bragi F. Schut. Nejlákavější na možném pokračování –⁠ bude následovat spoiler, takže pokud jste Samaritána neviděli, dál čtěte na vlastní nebezpečí –⁠ je skutečnost, že Joe ve skutečnosti není Samaritán, ale jeho nepřítel Nemesis (jemuž byl současně bratrem), který Samaritána kdysi zabil a nyní se rozhodl konat dobro. Ona temná stránka by mohla filmu dodat zajímavé koření. Ostatně, už ve finálním souboji v jedničce byla cítit, ve zbytku filmu s ní však Schut (nejspíš aby zvrat neprozradil) moc nepracoval.
Samaritán
V tuhle chvíli nevíme, kdy by mohl mít Samaritán 2 datum premiéry. Dříve než příští rok to však nebude. Do té doby se podívejte, co najdete v Kinobox žebříčku nejlepších filmů na Prime Video.
Je také otázkou, jestli na tuhle dvojku bude mít Stallone čas. V posledních letech fanouškům slíbil Cliffhangera 2 a Demolition Mana 2, ale nic se neděje. Naopak vzniká seriálové pokračování vynikajícího Krále Tulsy pro Paramount, jehož natáčení zabere nemálo času.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.