Série Expendables končí, ze čtyřky je jeden z největších propadáků Stalloneho kariéry

Série Expendables končí, ze čtyřky je jeden z největších propadáků Stalloneho kariéry
Expend4bles: Postr4datelní | Lionsgate
Z původní našlapané sestavy tak zůstali, vyjma Stalloneho (který má nicméně velmi málo prostoru), jen Jason Statham, Dolph Lundgren a Randy Couture. To je velmi slabá skupinka na sérii, která si kdysi vzala za cíl seskupit před kamerou největší akční borce dob minulých i současných.
Expend4bles: Postr4datelní
Expend4bles: Postr4datelní
54%
Ústup původních hvězd a jejich střídání nováčky nicméně nutně nemusí být chyba. Čtyřka to však nedělá dobře a v kombinaci s nezajímavou akcí a slabými triky si zadělala na pozici nejhůře hodnoceného dílu série, a to jak u odborné kritiky, tak i u diváků a divaček. Dokonce i skalní nadšenci série mají málo důvodů, proč dát slabé čtyřce palec nahoru. S takovou se proto čekalo, že film příliš nevydělá. Že z něj nicméně bude jeden z největších propadáků Stalloneho kariéry, to nikdo nečekal.
Jedna věc je, že tahle legrace vyšla studio na 100 milionů dolarů (čemuž se vzhledem k nuznému vizuálu ani nechce věřit), takže dopředu šlo o riskantní podnik. I nepříliš šťastně uchopená trojka (sázka na mladou krev mezi postradatelnými a teenagery v kinech) se dokázala z mizerných amerických tržeb (39 milionů dolarů) vylízat alespoň celosvětově, když překonala dvě stě milionů.
Čtyřku takový osud nečeká. Hraje se pár týdnů, všude po světě už zájem upadá a co je nejhorší, z pokladen kin celého světa zatím utržila jen 39 milionů dolarů, přičemž směšných 13 má z USA.
Stallone věří, že jedna z jeho komedií patří mezi „nejhorší filmy v celé sluneční soustavě“
Filmy28. 4. 2023
Stallone věří, že jedna z jeho komedií patří mezi „nejhorší filmy v celé sluneční soustavě“
Tam snímek padá tak rychle, že možná nepřekoná ani Plán útěku 2 (ano, tu lacinou příšernost, která ve většině zemí putovala rovnou na video), jenž si z amerických kin odnesl 16 milionů. Hůř než Expend4bles si ve Stalloneho kariéře, pokud se bavíme o filmech nasazených do široké distribuce, vedl jen akčňák Jedna mezi oči (9 milionů) a technicky vzato i gangsterka Sejměte Cartera. Ta má sice vyděláno 14 milionů dolarů, ale to Stalloneho čtvrtý pokus o oživení osmdesátek překoná (i když se započítáním inflace vlastně prakticky ne, protože s takovou má Carter na dnešním kontě 29 milionů dolarů).
Čtyřka měla ušlechtilý nápad, že sérii předá do rukou Jasonu Stathamovi a ten ji potáhne dál. Nebyla to myšlenka od věci, ale musela by přijít, když už ne v lépe obsazeném, tak rozhodně ve zdařileji natočeném filmu. A to se skutečně se čtyřkou nepovedlo. Pro sérii to tak znamená konec. Inu, ne že bychom to jednou nečekali. Vše dobré musí někdy skončit. Jen je škoda, že v případě Expendables jsme se z našlapané pocty dostali do cíle filmem, který je jen stínem původní myšlenky.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.