Eternals: Kdo je kdo v nové týmovce mimořádných superhrdinů?

Eternals: Kdo je kdo v nové týmovce mimořádných superhrdinů?
Eternals | Marvel Studios
Gemma Chan jako Sersi
Eternals
Eternals | če
Postava inspirovaná čarodějnicí Kirké, dcerou boha slunce Hélia a jeho ženy Persy. Proměnila Odysseovu výpravu lodníků ve vepře. V Eternals je kandidátkou na vedoucí týmu. Ztvárnila ji Gemma Chan, která se již předtím představila ve snímku Captain Marvel v roli Minn-Ervy.
Richard Madden jako Ikaris
Richard Madden
Eternals | če
Předobrazem byl Íkaros, syn největšího řeckého stavitele a vynálezce Daidala. Íkaros se chtěl natolik přiblížit Slunci, až se mu rozpustila křídla, spadl do moře a zemřel. Je považován za jednoho z adeptů na vedoucího týmu Eternals. Létá a jeho hlavní zbraní jsou spalující oči. Ikara ztvárnil Richard Madden, představitel Robba Starka ze Hry o trůny (a jeden z adeptů na nového Jamese Bonda).
Salma Hayek jako Ajak
Eternals
Eternals | če
V původním komiksu Eternals je Ajak charismatickým vůdcem-bojovníkem, který se účastnil Trojské války a uctívali ho obyvatelé Střední Ameriky. Ve filmu Eternals ztvárnila Ajak, pomyslnou duchovní vedoucí týmu, slavná herečka mexického původu Salma Hayek.
Angelina Jolie jako Thena
Angelina Jolie
Eternals | če
Thena (podle bohyně války Athény) pochází z Olympie, je sestřenkou Thanose (ano, "toho" Thanose z Avengers) a disponuje mimořádnou silou. Její hlavní zbraní je meč a ego.
Kumail Nanjiani jako Kingo
Eternals
Eternals | če
Předobrazem Kinga jsou japonští samurajové. Jeho hlavní zbraní katana. V týmovce Eternals ho ztvárnil představitel komediálně laděných rolí Kumail Nanjiani, na Oscara nominovaný za scénář ke vztahovce Pěkně blbě. Tento pákistánsko-americký komik prošel před natáčením ohromující fyzickou proměnou.
Brian Tyree Henry jako Phastos
Eternals
Eternals | če
Postava inspirovaná řeckým bohemohně a kovářství Héfaistem. Polobůh, který netrpí vyhraněností, dokáže přemýšlet a vcítit se. Pro tým Eternals mimořádně důležitý člen. Ve filmu ho ztvárnil Brian Tyree Henry, známý ze seriálu Atlanta a filmů Vdovy nebo Joker.
Lauren Ridloff jako Makkari
Eternals
Eternals | če
Neslyšící členka týmu Eternals. Její herecká představitelka Lauren Ridloff ztvárnila v deváté sérii Živých mrtvých hluchoněmou Connie. V komiksové předloze Eternals byl Makkari mužem se superschopností nadlidské rychlosti.
Don Lee jako Gilgamesh
Eternals
Eternals | če
Epos o Gilgamešovi neminul snad jediné školou povinné dítko. Tento sumerský král údajně vládl 126 let a jeho matkou byla bohyně Ninsun. Historici se domnívají, že skutečně žil. V týmu Eternals oplývá mimořádně zničující silou, tzv. ocelovou pěstí, která s jistotou srazí obávané Devianty k zemi. Gilgameshe ztvárnila jihokorejská hvězda Don Lee, hromotluk známý například z filmů Vlak do Pusanu nebo The Outlaws.
Liu McHugh jako Sprite
Eternals
Eternals | če
Další z postav, která ve filmové verzi změní pohlaví. Sprite je v původním komiksu zrzavý klučina mladistvého věku oplývající humorem, svobodomyslností a schopností vyvolávat iluze. Vzdorovitý sympaťák, nebo vlastně sympaťačka.
Barry Keoghan jako Druig
Eternals
Eternals | če
Členům Eternals bylo zapovězeno měnit chod lidských dějin. Ten, kdo nařízení několikrát porušil, byl právě Druig. Pomyslný záporák týmu ale několikrát výrazně pomohl předejít zničující katastrofě. Ve filmu ho ztvární Barry Keoghan, který se příští rok představí v novém filmu Batman. Jinak už zářil v menších filmech jako Zabití posvátného jelena nebo byl členem ansámblu válečného Dunkerku.
Kit Harrington jako Dane Whitman
Gemma Chan, Kit Harington
Eternals | Marvel Studios
Hvězda Hry o trůny se představí v roli Danea Whitmana, britského "pozemšťana", který randí se Sersi. Jeho úloha je příslibem do budoucna (viz druhá potitulková scéna z Eternals), uvidíme, jak další filmy téhle týmovky ovlivní.
Z nastíněného přehledu je jasné, že režisérka Chloé Zhao (oscarová Země nomádů) měla k dispozici velmi pestrý tým a přenáší superhrdinský žánr opět do nové dimenze, kdy vesmír zachraňují úplně všichni.