Pěkně blbě

73%
Pěkně blbě

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. Chytrá romantická komedie z produkce Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá) vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe, a stala se na festivalu Sundance diváckým hitem. (Aerofilms)




Recenze: Pěkně blbě

Kinobox.cz
70%

První polovina filmu Pěkně blbě (2017) je nejlepší romantická komedie, jakou jsem viděl za několik posledních let. Kumail i Emily jsou sympatičtí, mají správně suchý nekorektní humor a je příjemné se koukat na jejich radosti i strasti.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Upřímně jsem toho moc zábavného na tomto snímku neshledal. Ba naopak bych řekl,že je snímek nejsilnější právě v dramatických pasážích,kterých je zde více než těch komických. The Big Sick je typickou vztahovou Apatowkou,která má tradičně přepálenou délku a místy nudí. Herci jsou fajn a hlavně role pro Raye Romana mne zde velmi potěšila. Vždy ho rád vidím před kamerou. Kdybych měl film hodnotit jako komedii,tak bych šel s hodnocením nějak ke 40%,protože jsem se ani jednou nezasmál. Jako vztahové drama,které je místy trochu odlehčené to hodnotím 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborná vztahovka ze života. Dva dny poté už to nadšení sice není takové jako hned po skončení filmu, ale ty Kumailovy patálie asi nebudu mít problém vidět párkrát ještě znovu. Btw Holly Hunter, na ty roky...wau.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Pěkně blbě je zdařilá tragikomedie, která se vyvíjí naprosto nečekaně, vzhledem k tomu, co víte, už zřejmě tušíte i konec, ale natočené je to opravdu moc pěkně. Doufám, že do budoucna od stejných filmařů ještě nějaký film uvidím. I když je to malý filmeček, který vlastně nic moc zásadního nenabízí, je to stejná zábava ve stejném ranku jako Moje tlustá řecká svatba. Opravdu pěkně, blbě naštěstí ne.

Dodatečné informace

Původní název:
The Big Sick (více)
  • USA Pěkně blbě
  • USA The Big Sick
Premiéra v ČR:
13. 7. 2017
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
56,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pěkně blbě je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch