Zoufalé DC definitivně chystá restart Supermana. Zahrát by si ho mohl černošský následovník Rockyho

Zoufalé DC definitivně chystá restart Supermana. Zahrát by si ho mohl černošský následovník Rockyho
Henry Cavill | Warner Bros.
O tom, co bude dál s filmovým Supermanem, se mluví snad už od vydání nepříliš dobře přijaté Ligy spravedlnosti, jejíž nový čtyřhodinový sestřih původně režírujícího Zacka Snydera už tento měsíc dorazí i na HBO GO. V tuto chvíli má stále ještě tvář Henryho Cavilla, zda si ale nejslavnějšího komiksového superhrdinu ještě někdy zahraje, je nyní velká neznámá. Studio Warner Bros. a DC totiž povolali producenta a režiséra J. J. Abramse (Star Trek, Star Wars: Vzestup Skywalkera), aby se se svou produkční společností Bad Robot postaral o Supermanův reboot.
Liga spravedlnosti Zacka Snydera
Liga spravedlnosti Zacka Snydera | Warner Bros.
Ještě důležitější informací však je, že o scénář se postará spisovatel a scenárista Ta-Nehisi Coates, autor, jenž se věnuje převážně afroamerické tematice a napsal i několik komiksů o Black Pantherovi. Vyloženě se tedy nabízí varianta, že nový filmový Superman bude mít poprvé tvář tmavé pleti.
O vznik černého Supermana v minulosti už projevil zájem herec Michael B. Jordan (Black Panther, Creed). Je tedy velká šance, že ho studio osloví, aby roli ztvárnil. Není však vyloučena ani možnost, že ve filmovém DC universu budou za pár let fungovat dva (nepřehlédnutelně odlišní) Supermani.
Michael B. Jordan
Michael B. Jordan | če
Ostatně v současnosti jsou ve hře dva Jokeři (Jared Leto, Joaquin Phoenix), ale hlavně několik Batmanů. V podání Bena Afflecka (Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Liga spravedlnosti), Michaela Keatona (Batman, Batman se vrací), které oba uvidíme v chystané sólovce Flashe, a Roberta Pattinsona, jenž si Temného rytíře zahraje v dlouho připravovaném restartu od Matta Reevese (Válka o planetu opic).