Profilový obrázek

mkubalikova

Martina Kubalíková

Komentáře 65

Od nejnovějších
  1. Blade Runner 2049
    Blade Runner 2049 (2017)
    10
    Velmi pomalé tři hodiny, které jsem si ale hrozně užila. V kinech nový Blade Runner vyhoří, protože je natočen v duchu prvního filmu, který se stal kultem, ale v době uvedení do kin moc neoslnil. Tohle není pop-corn, ale sci-fi se srdcem a silnou myšlenkou a já jsem šťastná, že tvůrci měli odvahu to takto natočit!
  2. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
    Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)
    7
    Tohle mě hodně bavilo! V porovnání s pátými Transformery je páté pokračování Pirátů naprosto brilantní podívanou. Děj funguje, nováčci jsou zajímaví a koukatelní, Keira a Orlando mají svůj happy end a Johnny Depp nemá tolik prostoru, aby byl otravný.
  3. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    9
    Paráda! Moje prvotní obavy byly zbytečné, Branagh to natočil s pokorou a láskou k předloze a zabalil do opojného až pohádkového vizuálu. Evidentně si užil i roli před kamerou, jeho Poirot je jiný, ale strašně mě bavil. Pokračování bych dala s velkou chutí.
  4. Padesát odstínů temnoty
    Padesát odstínů temnoty (2017)
    3
    Pokus o děj figuruje jako výplň mezi sexuálními epizodami, které následují v pravidelných intervalech, kdy hlavní aktéři se ani nepokouší hrát, či jen předstírat, že je to baví. Fakt je mi Dornana líto, ten kluk docela hrát umí, snad se mu jednou podaří z téhle soft-porn brakové škatule vymanit.
  5. Rychle a zběsile 8
    Rychle a zběsile 8 (2017)
    8
    Jo, jo, já tuhle partu kluků (a holek) s rychlými autíčky (náklaďáky, transportéry, tanky...) mám prostě ráda. Plus Jason Statham, který by se měl definitivně vykašlat na vážné role a točit jenom komedie. Krade si všechny scény pro sebe. Oddechovka, popcorn, vytuněná zábava s nohou nonstop na plynu. A pusa od ucha k uchu celý film. I tohle člověk občas potřebuje!
  6. Trestanec
    Trestanec (2017)
    9
    Připomnělo mi to The Night Of nebo True Detective. Umím si představit, že bych přerod Jacoba Money Hartona sledovala na 10 dílů v produkci HBO. A strašně bych si to užívala, protože Nikolaj je borec a jeho výkon mě udržel dvě hodiny v totálním transu.
  7. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    10
    Tohle dokáže a dovolí si natočit jen Christopher Nolan. Ještě dvě hodiny po projekci nemohu chytit dech. Pro mě jeden z nejlepších filmů roku a možná úplně nejlepší válečný film, co jsem viděla v kině (sorry Steve). Nolan je bůh a Zimmer ďábel! Nekompromisních 100%
  8. Circle: Uzavřený kruh
    Circle: Uzavřený kruh (2017)
    4
    Nic hloupějšího jsem dlouho neviděla. Přitom natočené to není špatně a myšlenka je zajímavá. Nicméně scénárista by si zasloužil pověsit za koule do průvanu a doživotní zákaz vstupu do jakéhokoliv filmového studia. V kině jsem skoro dvě hodiny trpěla a čekala předvídatelný konec, který nepřišel. Místo toho tvůrci zasadili poslední úder přímo na solar.
  9. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    7
    Nejlepší DC film od TDKR. Ale vyložené nadšení to z mé strany také není. Duo Gadot / Pine funguje skvěle, bojové svény jsou výborné, ta na frontě absolutně fantastická, a hudba k tomu padnoucí. Jen by mi měl někdo vysvětlit ten digibordel v závěru. :-)
  10. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    8
    Velká spokojenost! Zábavný nahláškovaný teenage komiks se skvělým Birdmanem Keatonem. Navíc jsem na něm byla 7.7.2017 v kine AMC v NYC poté, co jsem většinu míst, kde se film odehrává, navštívila osobně (Staten Island Ferry a Coney Island rulezzz) :-)
  11. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    9
    Na mě to funguje, dokonalý scénář, dokonalé dialogy, dokonalá atmosféra a ta Morriconeho dokonalá hudba do toho sedne jak zadek na hrnec. Zkrátit to ale o 20 minut, tak by se vůbec nic nestalo a napálila bych maximum. Tarantino mě prostě nedokáže zklamat.
  12. Místo u moře
    Místo u moře (2016)
    9
    Brečela jsem v kině, rozebralo mě to na součástky. Za ten konec a odvahu podívat se realitě do tváře obrovský palec nahoru. Nesedla mi ale hudba a prvních 30 minut, než jsem si zvykla na styl vyprávění, naopak skvělý scénář a přesný Casey dostali oscara zaslouženě.
  13. La La Land
    La La Land (2016)
    10
    Damien Chazelle je zjevení. Je mu teprve 31 a už má na kontě dva vyjímečné filmy. Z La La Landu je cítit láska ke starým muzikálům, odkazy na Zpívání v dešti nelze přehlédnout v tématu, stylizaci i choreografii. V klasických muzikálových kulisách se ale odehrává příběh, který je aktuální a tak reálný. Hlavně zatraceně dobře natočený a zahraný.
  14. Spojenci
    Spojenci (2016)
    7
    Velmi opatrný palec nahoru hlavně za ten začátek, který je stylový a zábavný, Vydržela bych koukat na Brada a Marion v Casablance celý film. Pak ale následuje přesun do Londýna a malé zklamání.
  15. Marťan
    Marťan (2015)
    9
    "At some point, everything's going to go south on you....you can either accept that, or you can get to work." Tohle bych nechala tesat do kamene. Výborný Matt Damon reprodukuje poselství, které je platné nejen ve vesmíru. Ridley natočil feel-good film, sci-fi survival s precizností, lehkostí a nadhledem. Během 140 minut (!!!) mi slezl spokojený úsměv z tváře jen ve vypjatějších momentech, které ale netlačí emoce mimo přijatelnou mez a dávkují napětí naprosto akurátně. Uteklo to náramně a hodinu po odchodu z kina jsem přemýšlela, kdy půjdu znova. Přesně kvůli takovým filmům chodím do kina.
  16. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    7
    Zklamání. Po slabé první části se mohli tvůrci vyřádit na pompézním finále a po slušném začátku to nesmyslně zpomalí. Ale až na ten x. konec to celou dobu nenudí. 70% s hodně přivřeným okem! #teamJL
  17. Bez kalhot XXL
    Bez kalhot XXL (2015)
    5
    Já jsem si přála být tou pokladní na benzínce, nebo Amber Heard při finále. Jako film to nestojí ani za hvězdičku, když ale kluci začnou vrtět zadky a sundavat trička, roztaje nejedna ledová královna. Jada Smith hraje dominu, kterou celou sezónu pilovala v Gothamu, a je skvělá.
  18. Méďa 2
    Méďa 2 (2015)
    7
    Řada geniálních scén (jak píše Ďuro - Neeson, Jurský park, stand-up, Glum) slepených k sobě jednoduchým dějem, který je vlastně nepodstatný: sprostý, zkažený plyšový méďa Ted bojuje o to, aby dostal občanku. Bavila jsem se královsky.
  19. Jurský svět (4)
    Jurský svět (4) (2015)
    9
    To je nostalgie!! Krásný návrat do dětských let, který jsem si uźila od začátku do konce. A ve chvíli, kdy na scénu vpochodoval T-Rex, tak jsem vyjekla nadšením. Je to obrovská radost, když se legendě podaří vrátit s nostalgickým pomrknutím na generace, které na ní vyrostly, a zároveň bavit aktuální publikum.
  20. Špión
    Špión (2015)
    8
    Jason Statham je naprosto boží! A Rose Byrne. A (překvapivě) Melissa McCarthy (slibuju, od této chvíle si budu pamatovat, jak se píše její jméno :-)).
  21. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    9
    Souhlasím s Hladem, tohle je fyzicky nepříjemný film. Vizuálně vymazlený brutální akční nářez, u kterého je chyba nechat mozek před kinem. Myslím, že tuhle vizi budoucnosti z hlavy jen tak nedostanu.
  22. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    8
    Vëtší? Ano. Lepší? Ne. Jednička zůstane jedničkou. Dvojka se mi ale líbila. Hlavně proto, že to posouvá děj univerza směrem k Thanosovi a Infinity War. Jako svébytný film to ale moc nefunguje. Bez znalosti filmů z druhé fáze a druhé řady agentů SHIELDu je chování a konání jednotlivých postav nejasné a může neznalého diváka znechutit. Některé akční scény jsou nepřehledné (nebála bych se použít označení digibordel), hudba nudná (krom Silvestriho leitmotivu si nepamatuju nic) a Ultron mě zklamal. Jeho: "Now I am free, there are no strings on me!" mi v traileru přišlo zábavné. Skutečnost ale byla po hříchu nezajímavá.
  23. Popelka
    Popelka (2015)
    9
    Nádherná Ella, krásný princ Robb "Kit" Stark (chacha :-)), skvělá macecha Cate Blanchett i víla kmotřička Helena Bonham Carter. Velkou pokonu si zaslouží Patrick Doyle. Branaghova filmová Popelka je téměř dokonalá!
  24. Focus
    Focus (2015)
    6
    První polovina velmi svěží a zábavná, od přesunu do Buenos Aires jsem se ale začala nudit. Několikrát jsem si vzpomněla na Podraz a Dannyho parťáky, ale ani jedno Focus nestíhá.
  25. Mortdecai: Grandiózní případ
    Mortdecai: Grandiózní případ (2015)
    6
    Svatá dobroto! Pokus o inspektora Clouseaua ve službách jejího veličenstva s hollywoodskou hereckou první ligou a je to tak nezábavné, až se mi chce brečet. 2x (slovy dvakrát) jsem se zasmála. Update: Většinu vtipů zabil dabing. V originále to je celkem vtipné.
  26. Hacker
    Hacker (2015)
    7
    Viděla jsem se zpožděním až na O2TV, takže jsem byla vybavena spíše negativními reakcemi a zklamání se nekonalo. Nicméně na mě Mann opět funguje. Jeho relistická forma dokreslená stylovým soundtrackem je ale bohužel sražena hloupoučkým scénářem. ŠKODA!
  27. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8
    Po těch produkčních problémech jsem se o Ant-Mana bála, ale dopadlo to dobře! Velmi milé překvapení: slušná akce (Wrightův rukopis), fungující humor, nepřekvapivě skvělý casting (Peña rulez).
  28. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    7
    Velká pocta Paulu Walkerovi. Jak jsem si nebyla jistá, zda dotočit sedmičku bez Paula je dobrý nápad, tak teď jsem šťastná. Jen málo herců dostane takový epitaf. Jinak ale slabší než šestka a pětka. Statham je borec, jenže po Špiónovi se začnu smát při každé jeho scéně.
  29. Mission: Impossible - Národ grázlů
    Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
    8
    Je docela sranda na projekci M:I vidět trailer na nového Bonda. Člověk se pak neubrání srovnání. S M:I je to jako s Brosnanovým Bondem - zábavná přepálená akce, cool vybavení, agent, který nestárne. Bond se s příchodem Craiga posunul do drsnější, syrovější roviny. Já nejsem proti, ať tu klidně máme obě série, pokud budou tak dobré! Skvělá scéna z opery a dokonalá Hunt girl Rebecca Ferguson.
  30. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    10
    Stejné doporučení, jako u Války Roseových: nutné vidět před uzavřením sňatku. Dnes večer se zamknu s kočkou v pokoji!
  31. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    9
    Chybí mi trochu silnější záporak a i scénář by se dal dotáhnout. No ale během těch dvou hodin, které utíkají pod návalem vtipů (Rocket rulez!), to člověk vlastně nestihne řešit.
  32. Pompeje 3D
    Pompeje 3D (2014)
    6
    Je to blbé, ale překvapivě zábavné. Při sledování jsem si vybavila spoustu známých filmů: Centurion/Orel Deváté legie, Spartakus, Gladiátor, Když se čas naplnil, Rozpoutané peklo. Ale nejvíc mě pobavil ten konec alá Titanic.
  33. Noe
    Noe (2014)
    6
    Starý zákon jsem četla před hodně lety, takže si pamatuju tak akorát, že Noe postavil archu a přežil potopu. Filmový Noe je o tomtéž plus transformeři z kamenů, bitva jak vystřižená z Pána prstenů, spousta CGI vody, brutální rodinné drama a výsledný pocit, že jsem to vidět nemusela. Třetí hvězda pro Emmu Watson, hrála jak o život.