Zmizelá

84%
Zmizelá
Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí.



Recenze: Zmizelá

Kinobox.cz
100%

Zmizelá je pak o to významnějším dílem jeho filmografie, neboť se vyhrazuje proti klasickému vnímání dobra a zla a v zásadě reflektuje výhradně to horší v nás. Bezpochyby nejlepší hollywoodský film letošního roku a horký adept na Oscara v kategorii nejlepší scénář.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Zmizelá je bezesporu výborným filmem,ale to rozuzlení situace mne nechalo nějak chladným a vlastně mně i moc neoslnilo. Režie od Finchera je jako vždy bezchybná a i Ben hraje nad poměry dobře. Hudba od Trenta Reznora je naprosto dokonalá. Výborně jsem se bavil,ale čekal jsem něco víc.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Prvotřídní thriller. Propracovaný i když lehce předvídatelný scénář. Herci zahráli nad svoje možnosti a myslím, že věděli, že to bude pecka. Tohle je ten typ filmu, kdy se vám nechce zajít pro nějaký ten nápoj, aby neutekla zbytečně ani vteřina.. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
10
U Zmizelé se mi jako první vybaví slovní spojení "zábavný brak", čímž ani trochu netvrdím, že nemá přesah, nebo je nedejbože hloupá. Pokud bych ji měl ale vnímat jako realistické, mrazivé drama, musel bych se tomu maratonu (ne zrovna šokujících) zvratů vysmát. Pokud ho vnímám jako záměrné dotažení konceptu "nízký žánr" k dokonalosti, tak se nemusím smát tomu filmu, ale s tím filmem, protože zábavné to je opravdu hodně. A nechce se mi věřit, žr by se to FIncherovi natolik vymklo z rukou, takže palec nepochybně nahoru. 4 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Gone Girl (více)
  • USA Zmizelá
  • USA Gone Girl
Premiéra v ČR:
2. 10. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Zmizelá je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch