Mortdecai: Grandiózní případ

60%
Mortdecai: Grandiózní případ
Mortdecai, Charlie Mortdecai. Má rád peníze, sprosté vtipy, alkohol a svůj sofistikovaný knír, zaměstnán je jako aristokrat. V akční komedii Mortdecai: Grandiózní případ se vrhne do velkolepého pátrání po ukradeném obraze, procestuje půlku zeměkoule a bude čelit mnoha protivníkům. Neodolatelně zhýralého Mortdecaie si s radostí zahrál Johnny Depp, sekundovat mu bude Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Olivia Munn nebo Jeff Goldblum. V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu . . . a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka,“ říká ke svému stylu sám Mortdecai. (Bontonfilm)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Jakoby už Johnny Depp nevěděl jak hrát a proto každou svou novu postavu ztvárňuje ve stylu své největší herecké role Jacka Sparrowa. Mortdecai je totiž v mnoha pohledech zcela stejný a jen ukazuje Deppovu hereckou sterilitu posledních let. Když pominu výkon Deppa,tak je film velmi zábavný a kriminální zápletka zajímavá. Celkově se jedná o příjemnou podívanou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Odpad nedávám jen proto, že jsem byl minulý týden na Babovřeskách, takže mám o laťkách určité představy. Ale jinak tahle vyčpělá, nevtipná a naprosto nezvládnutá věc rozhodně nabývá odpadních hodnost. Kdybych měl nějak definovat trapnost, definuju jí odkazem na tenhle film, který postrádá zábavné postavy, timing gagů (bohužel ne gagy samotné, takže vidíme, které části měly být vtipné, a tím smutněji působí, že nejsou) i trochu zajímavou zápletku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Mohla to být fain dobrodružná komedie, nebýt faktoru Depp. To jeho pitvoření prostě dokáže zabít sebelepší scénku. Fakt mu nikdo nemůže na place říct, že právě teď netočí Piráty?


Dodatečné informace

Původní název:
Mortdecai (více)
  • Mortdecai: Grandiózní případ
  • USA Mortdecai
Premiéra v ČR:
29. 1. 2015
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Mortdecai: Grandiózní případ je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch