Rezistence

68%
Rezistence
Plakát traileru

Druhý díl knižní a filmové série Divergence. Pokračování s názvem Rezistence je po úspěchu prvního dílu o poznání velkolepější a výpravnější, nepostrádá velkou dávku akce a triků. Hlavní hrdinka Tris v podání vycházející hvězdy Shailene Woodley pokračuje v boji s nelítostným systémem i se svými vlastními démony. Idylická společnost žijící v symbióze různých frakcí je nyní na pokraji války, osudy všech nabírají rychlý spád a každá volba má své následky. Tris není výjimkou.

Chladnou a nelítostnou Kate Winslet doplnila do pokračování další zavedená hvězda, Naomi Watts. Na barikádách vzrůstajícího konfliktu budou stát proti sobě.

Hlavní představitelka Shailene Woodley i samotná série Divergence prožily skvělý rok a směřují k hvězdné budoucnosti.  Shailene Woodley se stala největší hvězdou a nejvyhledávanější osobou na serveru Imdb.com, kde sesadila vládkyni Jennifer Lawrence. Získala za Divergenci cenu MTV nebo Teen Choice Award, společně s Theo Jamesem pak i People´s Choice Award.  Uznání a ocenění ji vynesl i romantický film Hvězdy nám nepřály. CinemaCon ji vyhlásil jako Ženskou hvězdu zítřka. (Bontonfilm)

 




Recenze: Rezistence

Kinobox.cz
40%

Ne, Rezistence není film, který by byl debilní až to skřípe, nebo něco podobného. Je to film, který má naprosto, totálně, zcela nezajímavý námět, pro který je označení "nastavovaná kaše" urážkou všech kaší.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Rezistence je dobrým pokračovatelem Divergence.. pro mě osobně stejně kvalitní film. Hlavní hrdinka známé, děj v postapokalyptickém světě také. Herci ale prostě bída a přes veliký potenciál příběhu není naplněn cíl. Teen Look a mě se prostě přesto všechno po všech stránkách dívá nejlépe na Kate Winslet. Celkově opět slusná podívaná - 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Post-apokalyptický svět s totalitním řádem a nadvládou pokračuje v honbě po hlavní hrdince Tris kvůli její vyjímečnosti. Snímek o poznání krapet velkolepější, avšak s jiným vypravěčským stylem. Vše začíná poklidně a to tak dlouho, až to začíná téměř nudit. Jenomže to najednou postupně začne nabírat na obrátkách a ponurá atmosféra s mírným napětím postupně nabírá na síle až do překvapivého finále. Příběh plný možností a záhad je zpracovaný pro lepší pochopení, ale přesto mám dojem, že se mnozí v ději jaksi ztratí a mnohému neporozumí. Po vizuální stránce nic nového a tak ani nijak překvapujícího. Děj opět plyne velice volně a dává přednost hlavně příběhu. Jestli je v něčem lepší či horší než předchozí je velice těžké vyjádřit, neboť každý má svoje určitosti. O sestupnou ambici se však v žádném případě nejedná. Sci-fi snímek plný fantazie jak má být.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
První díl se mi líbil hodně, ale v tomhle pokračování jsem se dost ztrácel. Jednání a motivace postav se mění z minuty na minutu a chyběly mi tady i nějaké kulervoucí scény. Celý film jen tak nudně a poklidně uplyne, což je prostě zklamání.


Dodatečné informace

Původní název:
Insurgent (více)
  • USA Rezistence
  • USA Insurgent
  • USA Rezistencia
  • USA The Divergent Series: Insurgent
Premiéra v ČR:
19. 3. 2015
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
295,24 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rezistence je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rezistence


Podobné


Powered byJustWatch