Nikdo s nimi nepočítal, ale vrátí se. Slavní herci, kteří brzy opráší své ikonické postavy

Nikdo s nimi nepočítal, ale vrátí se. Slavní herci, kteří brzy opráší své ikonické postavy
Cliffhanger (1993) | Carolco Pictures Inc.

Dwayne Johnson jako Luke Hobbs – Rychle a zběsile

Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Herec

Dwayne Johnson
Dwayne Johnson | Universal Pictures
Bývalý wrestler a díky nadcházející akční komedii Red One také nejlépe placený herec historie Dwayne Johnson to měl u rychlé a zběsilé party nahnuté. S Vinem Dieselem se prý moc nemuseli a po dotočení osmičky se Rock pro The Hollywood Reporter zapřísahal, že v miliardové sérii končí. 
Ať už v tom sehrály svou roli peníze, nebo si s plešatým kolegou jen všechno vyříkali, Johnson je po premiéře desátého dílu zpět za volantem. Nejenže se má objevit v plánované poslední části, která bude hotová za dva roky, ale ještě předtím by měl jeho Luke Hobbs stihnout také sólovku. Jednu už ostatně absolvoval s Jasonem Stathamem, snímek Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw byl solidním hitem. Finále bláznivé série tedy nenechá nic náhodě a skalní fandové mohou jásat.

Eddie Murphy jako Axel Foley – Beverly Hills Cop: Axel Foley

Eddie Murphy
Eddie Murphy

Herec, Scenárista

Eddie Murphy, Policajt v Beverly Hills II
Eddie Murphy, Policajt v Beverly Hills II | Paramount Network
Policajt v Beverly Hills Eddieho Murphyho etabloval jako hvězdu osmdesátkové akční komedie, poslední třetí díl šel do kin roku 1994. Od té doby se o jeho comebacku často mluví, ale pokusy o čtvrtý film či televizní sérii zaměřenou na Foleyho syna v minulé dekádě selhaly. Až roku 2019 se do vývoje pokračování vložil Netflix a debutující režisér Mark Molloy snímek natáčel v létě minulého roku. 
Informace o příběhu se zatím tají a film nemá datum premiéry. Vedle navrátilce Murphyho, jenž roku 2021 rovněž podruhé absolvoval Cestu do Ameriky, se v něm však představí také Kevin Bacon a Joseph Gordon-Levitt.

Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis – Mezi námi děvčaty 2

Lindsay Lohan
Lindsay Lohan

Herečka, Účinkující

Jamie Lee Curtis
Jamie Lee Curtis

Herečka, Účinkující

Mezi námi děvčaty
Mezi námi děvčaty | Disney
Teenagerská komedie, v níž si matka s dcerou vymění těla, patří k nejoblíbenějším titulům Lindsay Lohan i Jamie Lee Curtis. Studio Disney oznámilo výrobu pokračování letos v květnu, tedy dvacet let po premiéře jedničky. Navíc v době, kdy obě herečky prochází speciálním životním obdobím. Čtyřiašedesátiletá Curtis získala Oscara za vedlejší roli ve sci-fi komedii Všechno, všude, najednou. Sedmatřicetiletá Lohan zase v červenci porodila první dítě a Curtis na Instagramu sdílela jejich společnou fotku z kultovní komedie s gratulacemi a vtipkováním, že se stala filmovou babičkou.
Tímto směrem se možná vydá i chystané Mezi námi děvčaty 2, o němž zatím nic moc nevíme. Herečky se však na návrat evidentně těší. Zvlášť Lohan, která si kariéru zkazila osobními skandály, může vyhlížet šanci na napravení reputace.

Sylvester Stallone jako Gabriel Walker – Cliffhanger 2

Sylvester Stallone
Sylvester Stallone

Herec

Cliffhanger
Cliffhanger | Carolco Pictures Inc.
Představitel Ramba a Rockyho je mistrem filmových návratů, což v kůži italského hřebce i válečného veterána mnohokrát a převážně s úspěchem dokázal. Zatím finální Rambo s podtitulem Poslední krev si však příliš dobře nevedl a boxerský Creed III už se obešel bez Stallona. Ikonický herec však ani v sedmasedmdesáti letech nelení a vyhlédl si jiné odkládané pokračování. Režisér Ric Roman Waugh (Greenland: Poslední úkryt) chystá dvojku Cliffhangera, v němž Stallone roku 1993 zdolával skalní převisy. 
Projekt se dlouho nedařilo postavit na nohy, ale nyní je návrat Gabriela Walkera oficiální. Režisér pro web Collider prozradil, že snímek se zaměří na Walkera a jeho dceru, kteří vedou horskou službu v Alpách a budou se muset vypořádat s nelítostnými padouchy. Datum premiéry či zbylé obsazení se teprve zveřejní.

Jennifer Garner jako Elektra – Deadpool 3

Jennifer Garner
Jennifer Garner

Herečka

Elektra
Elektra | 20th Century Fox
Elektra z roku 2005 je komiksovka, na kterou by většina fanoušků a fanynek raději zapomněla. Ne že by si ji mnoho lidí vůbec vybavovalo. Snímek s rozpočtem 43 miliony dolarů vydělal ve světových kinech pouze o 14 milionů víc a kritika mu naložila. Jennifer Garner však role sedla a nedávno zveřejněnou zprávu, podle níž se jako Elektra objeví ve třetím Deadpoolovi, mnozí kvitují s nadšením.
Sebereflexivní hrdina Ryana Reynoldse ostatní superhrdin(k)y beztak spíš zesměšňuje a na nejvražednější a nejatraktivnější konkurentce si jistě smlsne. V případě Deadpoola 3, který se právě natáčí, navíc nejde o jediný ani nejočekávanější comeback.

Hugh Jackman jako Wolverine – Deadpool 3

Hugh Jackman
Hugh Jackman

Herec, Producent

filmy-o-superhrdinech-jsou-nesmyslne-precenovane-rika-znamy-hollywoodsky-herec
Logan: Wolverine | 20th Century Fox
Po boku kamaráda Reynoldse vystoupí také Hugh Jackman coby Wolverine. Ač své poslední nepřátele rozpáral roku 2017 v neowesternu Logan: Wolverine, do satirické metasérie se x-menovský Rosomák podívá takzvaně s čistým štítem. Třetí Deadpool totiž podle všeho zapojí do děje cestování časem a paralelní dimenze, v nichž je možné cokoli.
Jackman předesílal pikantní vztah s Reynoldsovým antihrdinou, který má obsáhnout hodně vzájemných nadávek a ran pěstí. Že se jejich špičkování vyostří, dokumentují také první zákulisní fotografie, na nichž oba aktéři bojují u trosek studia 20th Century Fox. Těšit se tak můžeme na břitkou satiru popkultury, kde se všechny staronové postavy zostra vyřádí.

Keanu Reeves jako Constantine – Constantine 2

Keanu Reeves
Keanu Reeves

Herec

7-filmovych-hrdinu-ktere-maji-do-svych-kniznich-predobrazu-tak-daleko-ze-to-casto-rozzurilo-nejen-fanousky-ale-i-autory-knih
Keanu Reeves jako Constantine | 2004 Warner Bros.
I když nešlo o kdovíjaký kasovní a kritický hit, Constantine z roku 2005 si spokojeně žije s kultovním odkazem. Komiksový lovec démonů v podání Keanu Reevese, jenž čelil i samotnému Luciferovi (Peter Stormare), měl specifický styl, který si publikum nakonec zamilovalo. Zpráva o tom, že režisér Francis Lawrence (Rudá volavka) chystá s Reevesem pokračování, tudíž minulé září způsobila poprask.
Původní tvůrčí tým doplní scenárista Akiva Goldsman (Já, legenda), jenž pro The Playlist prozradil, že scénář začne psát, jakmile se vyřeší aktuální stávka. Hororově laděnou komiksovku bychom uvítali a Keanu Reeves má díky Johnu Wickovi odlišnou image než před osmnácti lety, což druhému Constantinovi může jen prospět.

Michael Keeaton jako Betelgeuse – Beetlejuice 2

Michael Keaton
Michael Keaton

Herec, Účinkující

Beetlejuice
Beetlejuice | The Geffen Company
Fantaskní hororová komedie z roku 1988 prověřila spolupráci mezi režisérem Timem Burtonem a hercem Michaelem Keatonem předtím, než se oba vrhli na úspěšného Batmana. Pokračování mělo vzniknout záhy, ale koncept s názvem Beetlejuice Goes Hawaiian se nikdy nepodařilo zrealizovat. Až roku 2022 web Deadline informoval o tom, že Warner Bros. vyvíjí druhý díl, a letos v květnu Burton s Keatonem potvrdili svou účast.
Rozhodnutí mohla utvářet znovuzažehnutá popularita obou tvůrců. Burton zaválel s netflixovským seriálem Wednesday a Keaton se v červnu vrátil jako Batman v divoké komiksovce Flash. Beetlejuice 2 je na cestě a vedle Keatona nebude chybět ani Winona Ryder v úloze Lydie Deetz. Její dceru si zahraje Jenna Ortega, již díky Wednesday miluje celý svět. Premiéra bude 5. září 2024 a jednasedmdesátiletý Keaton pro Empire jásal, že se dlouho nepodílel na takto zábavném natáčení. Snad se to promítne i do filmu.