Constantine

82%
Constantine

Film natočený podle komiksů Hellblazer vypráví příběh Johna Constantina, muže, který doslova prošel peklem a vrátil se z něj. Tento muž se dá dohromady se skeptickou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Jejich vyšetřování je dovede do světa démonů a andělů, který existuje těsně pod povrchem současného Los Angeles. Hlavní hrdinové se stanou zajatci série katastrofických událostí z jiného světa, díky čemuž se nevyhnutelně sblíží a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu ...




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Nedokážu pochopit jednu věc,jak je sakra možný,že ještě nebylo natočené pokračování. Jestli si někdo zaslouží druhý díl,tak je to právě John Constantine,který toho má ještě hodně na srdci co nám chce sdělit. Keanu Reeves po postavě Nea vtiskl život další výrazné filmové postavě a opět to stojí za to. Akce je famózní a vizuální stránka je splněný sen všech filmových fandů. Ten přechod do pekla a vlastně i jeho ztvárnění to vážně stojí za to vidět. Démoni jsou originální a digitální stránka filmu nezklamala. Výborná pekelná jízda.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Skvělé ztvárněný film o ďáblu a bohu. Akční scény jsou skvělé a přitom nejsou přehnané. Slušný příběh. Vše do sebe zapadá. Atmosféra je hutná a role přesně sedí na Keanu Reevese, který filmu přispěl měrou nemalou. Rachel Weis s ním skvěle souzní.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Na Johna Constantinea ze stáje DC Comics se ve filmové branži nějak pozapomnělo. Pravda, v roce 2014 ještě vznikl televizní seriál, ale protože stále skončil u první série, jedná se o kapitolu samo o sobě. Celovečerní film je prostě celovečerní film. Hlavní role byla svěřena Keanu Reevesovi a dá se říci, že mu padla jako ulitá. Ono celkově to jako lákadlo na daný komiks působí dobře. Dějství příběhu v kombinaci s brilantními speciálními efekty je skutečně divácký zážitek, až to dává vzniku otázce, proč ještě nevzniklo volné pokračování. Divákovi komiksu neznalého bude začátek připadat jako další film o exorcismu, ale vývojem děje pozná, že jde tady tentokrát přeci jen o něco víc. Teologie v celém svém souběhu zvýrazňuje koncepty pekla, rovnováhy, lidského záměru a vykoupení. Vzájemně nerušeně, v jednoduchosti a bez zbytečného složitého filozofování. Takže, kdo ještě nečetl Hellblazera, kde je John Constatntine ústředním hrdinou, s chutí do toho.


Dodatečné informace

Původní název:
Constantine (více)
  • Austrálie Constantine
  • Austrálie Hellblazer
  • Austrálie John Constantine: Hellblazer
  • Austrálie Константин: Повелитель тьмы
Premiéra v ČR:
7. 4. 2005
Země původu:
Austrálie, NSR, Německo, USA
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
230,88 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Constantine


Podobné


Powered byJustWatch