Tváří v tvář se vrátí s Travoltou i Cagem. Smrt ikonického záporáka pro Hollywood není problém

Tváří v tvář se vrátí s Travoltou i Cagem. Smrt ikonického záporáka pro Hollywood není problém
Tváří v tvář | Paramount Pictures
Pokračování se rozhodli chopit režisér Adam Wingard a jeho dvorní scenárista Simon Barrett. Kdybychom na to měli reagovat ještě před dvěma měsíci, tak se pokřižujeme a odvrátíme zrak. Po nadějných začátcích u malých hororů totiž tahle dvojka skončila u americké verze Godzilly a výsledek za moc nestál. Právě nedávno se ale podařilo nám dát šťavnatě megalomanský blockbuster Godzilla x Kong: Nové impérium, který překonal nejen jeho vlastní předchozí zářez v této sérii, ale i všechny další americké pokusy o oživení étosu Godzilly.
Godzilla a Kong bez zábran. Místo japonské citlivosti tu máme hrdý hollywoodský spektákl
Recenze28. 3. 2024
Godzilla a Kong bez zábran. Místo japonské citlivosti tu máme hrdý hollywoodský spektákl
Nové impérium je film vyznačující se právě takovou ochotou k pitomému blbnutí, jakou potřebujeme od dalšího Tváří v tvář. Pokračování filmu, jenž byl plně odevzdán asijské expresivitě a ochotě splácat naprosto absurdní příběh o výměně identit Travolty a Cage, na který ale byla radost koukat.
akcni-klasika-tvari-v-tvar-se-docka-remaku
Tváří v tvář | Paramount Pictures
Sice nevíme, jestli má Wingard režijní cit na fyzickou akci lidských měřítek, zdá se ale, že si uvědomuje, jaká zodpovědnost na něm leží. Před nějakou dobou v podcastu The Fourth Wall řekl: „Podívejte, ten film natočíme jen tehdy, když do něj dostaneme původní obsazení. Neřeknu vám teď, jak toho jde v příběhu docílit, ale musí to být na 100 % pokračování původního filmu, ne nějaké fan fiction. Musí to být ultimátní pokračování originálu.“ Doposud však nebylo potvrzeno, že s herci a tedy celým filmem můžeme počítat.
Hollywoodský Insider World of Reel nyní informuje, že Travolta a Cage napevno přislíbili účast. A to je opravdu zásadní zpráva, v jejímž důsledku konečně existuje důvod se opatrně těšit. Protože i kdyby se Wingard potvrdil jako ne zcela plnohodnotná náhrada za Johna Woo, což je, ruku na srdce, pravděpodobné, interakce mezi oběma pověstně intenzivními herci, kteří navzájem imitovali svůj manýrismus, byla v jedničce jádrem celého zážitku. Bude tak či onak skvělé sledovat, jak si se stejným úkolem poradí o tolik let později.
Tváří v tvář
Tváří v tvář
Tváří v tvář
Tváří v tvář
Možná se ptáte, jak se může vrátit postava Nicolase Cage, když byl jeho Castor Troy na konci Tváří v tvář brutálně nabodnut harpunou na zeď. S tímhle přístupem si ale nezasloužíte žádnou srandu! Jako by nějaká harpuna mohla zastavit pravého hollywoodského záporáka! Simon Barrett už se dávno nechal slyšet, že nevěří, že Troy na konci jedničky doopravdy zemřel. Pravděpodobně jen odpočíval.
Podívejte se také na žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
zdroj: World of Reel, The Fourth Wall Podcast