Profilový obrázek

Larrysbride

Kristina Friday
2 072

Uživatel o sobě nic nenapsal.

TGIKristina.tumblr.com
Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9
    Bratři Russovi jsou experti na jednu jasnou věc: Porušování pravidel žánru, do které se sami vybrali. Jak již jsme se dočkali v Zimním vojákovi, ani Občanské válce se nedočkáme tradičního filmu o superhrdinech, na které by filmoví nadšenci dnešní doby již měli být zvyklí.Občanská válka nám naděluje vše, co fanoušci očekávali od Batman v Superman, přidalo od nervy drásající akce odlehčující humor a pár velmi milých překvapení, národ rozdělující politickou kampaň a filmová událost roku je na světě. A "antifanoušci" se můžou snažit film shodit, rozdupat a zanadávat si, jak tu máme "Superhero Film #X", ale to nám Russovi v Občanské válce jen těžko nadělují. Tak, jako Zimní voják byl více než cokoli politický thriller, v Občanské válce se dočkáme velmi milého, možná trochu předraženého, sitcomu o partě spolupracovníků, kteří by měli konečně dostat šéfa... Russovi se nám tu stávají novým Jossem Whedonem; nebojí se (opakovaně) nechat ženskou zachránit partu chlapů, akční scény vás vtáhnou do děje a v nejednom případě dokonale vyrazí dech (Bucky a motorka? Bondovky se můžou jít zahrabat...) a dialogy, neslavná slabina nejedné komiksovky, jednoznačně nikdy neaptřily mezi Russovy slabiny... Russovi nám dodávají příběh, který si každý komiksový fanoušek myslí, že zná, jen aby ho nechali dojít do kina a přesvědčit, jak dokonale se mýlil. Občanská válka vskutku reprezentuje jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, komiksovou adaptaci vůbec. A ne snad proto, že by se držela toho, co MCU (či konec konců i DC), nastavilo, ale pravým opakem. Třetí Captain America boduje právě proto, že porušuje každé pravidlo komiksových filmů, které jsme tu kdy měli. A dělá to tak ladně a bez jakékoli námahy, že se tomu rádi poddáte. TLDR: Ne, Občanská válka není "Komiksovým Filmem #X". A ano, nemáte zač... P. S.: Narážka na to, že to, že Bucky zná jméno Stevovy mámy z nás přece nedělá kámoše pro mne opravdu představuje jeden z největších highlights filmu!! :D (Advance Screening at the Dolby Cinema, Vernon Hills, IL 5/5/2016; IMAX 3D Regal Lincolnshire, IL)
    Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    4
    Správní chlapi by se klidně mohli jmenovat "Vezmeme všechno, co bylo cool v Miami Vice, rozsekáme to na kousky, pohřbíme, počkáme, až to vyleze z hrobu jak ta zombie ve Walking Dead a pak to použijeme!" Ať už se snaží být kriminálkou, thrillerem či komedií, stále jde o film, který už jste několikrát viděli, a znovu vidět nepotřebujete. Správní chlapi jsou jednoduše nanejvýš průměrným pokusem o vtip, který ani výtečně zahrané hlavní duo nezachrání. Shane Black prostě někde mezi Kiss Kiss Bang Bang a třetím Iron Manem ztratil šťávu a již jen horko těžko dostane laťky, kterou si sám nastavil. (Private Screening)
    Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    5
    Obrovské zklamání v podobe poračování jedné z nejvetších filmovych klasik... Spíse nez akcni sci-fi, ktere nam nadelila jednicka, predstavuje Novy utok filmice zpracovani sci-fi strilecky, jakz takz vydarene pocitacove hry... Nu, snad si to s tou trojkou jeste rozmysli...
    Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (2016)
    7.5
    Trvalo to, ale dočkali jsme se! Konečně film, který je vtipný bez trapného, žaludek zvedajícího humoru a remake, jenž originálu raději vzdává poctu, než aby jej slepě kopíroval. Klobouk dolů. Bez ostychu přiznám, že jsem do kina šla s tím, že zřejmě usnu (po třináctihodinové šichtě...), navíc mne odrazoval i samotný trailer, shlédla jsem však hodně milé a velmi nečekané překvapení a 3D efekty na jedničku! Teď se jen zbavit těch nesnášenlivců, co film ani neviděli... (P. S.: Neodcházejte před koncem titulků) (Update: Theatrical Cut: *****, Extended Version: ****)

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci