Den nezávislosti: Nový útok

60%
Den nezávislosti: Nový útok

Věděli jsme, že se jednou vrátí. Využili jsme proto k obraně všech možností a zdrojů Země. Studovali jsme ukořistěné mimozemské technologie, plány a způsob myšlení vetřelců. Poučili jsme se z předchozího boje o přežití i z cesty k našemu vítězství. Ale bude to stačit? Jsme připraveni na to, co se nyní z hloubi vesmíru blíží k naší Zemi? Nebo nás před zánikem zachrání hlavně naše vynalézavost a důvtip? Jak je vůbec možné čelit vesmírné lodi, která k zaparkování potřebuje celý Atlantský oceán?

Den nezávislosti režiséra Rolanda Emmericha před dvaceti lety nově vymezil žánr katastrofického filmu, přinesl nový typ celosvětové katastrofy a ohrožení veškerého lidstva. Nyní se vrací, aby dokončil to, co tenkrát započal. Souboj lidstva s brutálním, bezcitným a technologicky nadřazeným mimozemským nepřítelem bude buď vítězný, nebo poslední, protože v případě porážky žádný člověk nepřežije. (Cinemart)




Recenze: Den nezávislosti: Nový útok

Kinobox.cz
50%

Bohužel se Den nezávislosti: Nový útok bere příliš vážně, to je asi jeho největší problém. Jak celý film dopadne, asi tušíte, to není potřeba rozebírat, každopádně co je z konce zřejmé, že nás minimálně ještě jedno pokračování nemine (i když to vypadá rovnou na další dva díly). Tak snad budou lepší než tohle.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Myslím,že největším handicapem tohoto pokračování je ta dlouhá doba,kterou jsme na něj museli počkat. Filmový průmysl a i fanoušci si už navykli na něco úplně jiného a málo kdo byl zvědavý jak bude vypadat návrat emzáků na planetu zemi. Navíc zde citelně chybí Will Smith jenž byl tahounem prvního filmu. Emmerich to po technické stránce opět zvládl a Den nezávislosti je plný výbuchu a nadupané akce. Jenže scénář už nenabízí příliš prostoru pro smysluplné dialogy,či dobře napsané charaktery. Takto je to ve výsledku za 60%.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Jaká škoda filmu s velkým potenciálem a určitě i velkým rozpočtem. Ve filmu jsou dobé efekty, tím to ovšem končí. Slátanina na entou v každém záběru. Na každý výstřel prostěmusí spustit odpočet, aby to nevyšlo. 10..9..8..7..6..5..4..3 bum, něco se pokazilo. Aktivujte planetární obranný systém .. 10..9..8..7..6..5. BUM.. je po něm. Typický znak B-C filmů. Tak asi tak :( Tohle je vážně škoda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Asi takhle: Jeff Goldblum čeká ve školním autobuse plném opuštěných dětí uprostřed pouště, až naskočí opožděný psík, zatímco ve zpětném zrcátku pozoruje blížícího se obřího ufona a vypouští cynické hlášky. Víc 90s by to bylo už jen tehdy, kdyby tam s nima byla Xena. Probůh – vždyť si s sebou vezmou africkýho diktátora s mačetama! Emmerich se toho nebojí a kupí hromady humoru, který je poměrně infantilní, ale na mě zafungoval. Absolutní destrukce bylo sice překvapivě málo (relativně) a chyběly emoční vrcholy a jasný hrdina, jinak ale jde o poctivý popcorn, který je rozhodně přesně tím, čím by měl být. A obdivuju, že ten film zůstal přehledný i přes asi dvacet postav, z nichž každá má svůj příběh. Hodně se tomu dát nedá, ale fajn to bylo. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
Independence Day Resurgence (více)
  • USA Den nezávislosti: Nový útok
  • USA Independence Day Resurgence
  • USA ID Forever Part I
  • USA Independence Day 2
  • USA Independence Day Sequel
Premiéra v ČR:
23. 6. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
165 mil. USD
Tržby:
389,68 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Den nezávislosti: Nový útok je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Den nezávislosti: Nový útok


Podobné


Powered byJustWatch