Profilový obrázek

ForGump

107

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Mission: Impossible Odplata – první část
    Mission: Impossible Odplata – první část (2023)
    6
    Říkal jsem si, že to je na čtyři, ale záverečná vlaková patálie mě jen utvrdila v tom, že se to vlastně příliš neliší od Fast and Furious a to i v některých navštívených lokacích (ano letos již podruhé se hroutil Řím a záporák z minulosti také nastoupil). Tady alespoň měl scénarista a režisér v jedné osobě krev v mozku při vymýšlení okolní zápletky a navíc prostě to většinou nepůsobí nechtěně vtipně ale celkem promyšleně, a to například i kamerově i hudebně, navíc i herci jsou celkem super, hlavně tedy Hayley Atwell v roli zlodějky a podvodnice je čupr. Takže jsem smířlivější, nicméně co do vtipu například Bullet Train to má také daleko, byť se Cruise celkem snaží, ale bohužel je na něm akorát zoufale vidět jak nevtipný člověk to ve skutečnosti musí být, do Brada Pitta mu holt leccos chybí. Ale jo slušné, druhý díl si dám též s chutí a s radostí vypnu všechny své myslící orgány na těle.
    Oppenheimer
    Oppenheimer (2023)
    8
    Velmi silný film a tradičně audiovizuální potěcha pro duši cinefila (ta labužnická kamera a hudba by se měla vystavovat nějakém filmovém Louvru), ale zároveň je velmi ukecaný, kdy ve velké kadenci padají složité a rychlé souvětí a to je na 180 minut přeci jen moc. Murphy vypadá odevzdaně a jeho výkon je bezchybný. Nolanova dle mého pocitu nejlepší režie od Inception, či Dunkerk, je to vlastně návrat před Tenet až skoro vlastně některými inscenačními prvky až k Prestige. Každopádně velký palec nahoru.
    Barbie
    Barbie (2023)
    9
    V moderní hollywoodské kinematografii neortodoxní satirický film nastavující zrcadlo současnému světu. Plný narážek a dalších maličkostí, které jsou naprosto přesné. Barbie má neuvěřitelně invenční a mimořádně chytrý scénář, který je dle mého pocitu převeden na plátno mistrovsky a s hravostí, kterou Greta Gerwig oplývá a doufám, že je u ní nevyčerpatelná. Masterpiece. 90%

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci