ELKOZENDU

Komentáře 11

Od nejnovějších
  1. Star Wars: Poslední z Jediů
    Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
    7
    Tenhle film dle mě zničil sequel trilogii. Ono ne že sedmý díl byl nějaký skvost ale dobře rozdal celý děj a vypadalo to slibně. A tady mi ani nevadí jak jsou všechny věci provedené ale spíše to že tenhle film některé věci dělá jako by tohle byl poslední díl. Ovšem se tohohle dílu musím opět zastat jako u sedmého a říct, že se nejedná o katastrofu. Opět jako minule jsou všechny efekty bezchybné a je tu mnoho neuvěřitelně vypadajících záběrů. Hudba je taktéž bez chyby a to samé i herecké výkony. Po technické stránce se jedná mistrovské dílo. A opět tu máme dost nových a dobrých nápadů. Taktéž dějová linka na Achto je dobře zvládnutá hezky postupně odkrývá Lukovu minulost. Bohužel tu pozitiva nějak tak končí. Linka na canto bight chvílema docela nudí a ani není tak dobře zvládnutá jak by mohla. Postava Finna je tu celkem nevyužita.
  2. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7
    Návrat star wars který se podle mě povedl. Ano není to nejlepší film ze star wars což ani být nemohl. Ale je to pro mě klasické zábavné star wars. A v některých ohledech i lepší. Důvod proč to lidi tak nenávidí je ten že tohle je star wars, ale v moderní době. Kdyby původní trilogie vyšla místo téhle tak bude přijata tak jako tahle. Už po technické stránce tomu nejde dát odpad. Protože po technické stránce je to špička co se týče všeho. Všechny efekty vypadají skvěle a nenajde se v nich chyba. Hudba je fenomenální tak jako ve dřívějších dílech. Herci hrají bez chyby. Kamera nejlepší ze všech star wars filmů. Ale i mimo technickou stránku má film hodně dobrých věcí. Příběh je jednoduchý ale funguje a ukazuje i zajímavé nápady. Např: Voják prvního řádu který desertuje, Kylo ren který není jen záporák aby tam byl ale má i svůj vnitřní konflikt, Jiné souboje se světelnými meči které vzhledem k době dávají smysl a jsou i zábavné a napínavé. Celkově postavy tu fungují skvěle. Je fajn že se tu postavy celý film ženou za určitým cílem a na konci je dosažený ale nechá si ho až do dalšího filmu. Rozhodně skvělé star wars v novém kabátu které má co nabídnout.
  3. Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů
    Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
    7
    Krásný závěr původní trilogie který funguje a na konci i dojme. Efekty opět perfektní a i hromada záběrů vypadá lépe než epizoda 4, ale ne jako pátý díl. Tenhle díl je bohužel nejslabší z celé trilogie. Tím ale vůbec nechci říct že je špatný, ale pátý díl posunul laťku hold vysoko. Celá přítomnost Ewoků tady spíše škodí než že by byla k úžitku. Nevadilo by mi to že shazujou některé momenty trapností, ale spíše jak sebrali stormtrooperum veškerou vážnost a člověk z nich u nemá žádný strach. A taky to že jejich zbrojí dokáže proletět i šíp. Také postava Hana je tu dost nevyužitá a prakticky tu nemusel být. To že tu máme další hvězdu smrti bere děsivost té první ze čtvrtého dílu když to působí tím že impérium si jich může postavit kolik chce a za krátkou dobu. Stejně tak opět střela do jednoho místa kde se hvězda smrti zničí tu ani není tak budované jak ve čvrtém dílu a působí už jako velká scénáristická klička. Být to první díl tak to přejdu, ale tím že tohle jsme viděli ve čtvrtém a lépe tak ne. Souboj mezi Lukem a Darth vaderem je nejlepší souboj co nám celé star wars nabídlo. Velmi povedené finále které hezky uzavírá celou trilogii.
  4. Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
    Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
    9
    Pokračování filmu který byl revolucí efektů. Je ještě lepší než jeho předchůdce a nejlepší star wars film z celé ságy. Efekty perfektní a do teď nechápu jak je dokázali vytvořit. Postavy si tu projdou dobrým vývojem. Tempo je skvělé. Výborné postupné rozšiřování světa. Záporák ze kterého jde strach a i o něm se něco dozvíte. Zkrátka skvělé pokračování a hodně zábavný film.
  5. Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
    Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
    8
    film s přelomovými efekty který je i dnes zábavný. Samozřejmě dnes už zápletka je docela absurdní a i hromada scén, ale člověk musí brát v potaz že je to vlastně první hodně digitální film. Skvělý otvírák do star wars světa který skvěle představuje svět a postavy. Zápletka jednoduchá ale zábavná. Tento film prostě už dnes nejde nijak moc hodnotit. Prostě zábava.
  6. Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
    Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
    8
    Konečně. Takhle měli vypadat celé prequely. Tento díl na rozdíl od svých předchůdců opravdu za to. Skvělé souboje s lightseberama, které už nejsou jen dobré svou choreografií, ale i emocemi které v celém filmu jsou skvělé. Postavy jsou tu konečně odlišitelné a více se o nich dozvíme. Také vztah mezi Anakinem a Obi-wanem je tu skvělý a máte pocit že jsou dlouholetý přátelé a díky tomu i konec funguje skvěle. Hudba opět fantastická a i tempo filmu funguje dobře. Republika a i ta politika tu konečně nejsou úplně k znudění a dobře funguje přetvoření Republiky na impérium. A rozkaz 66 je tu udělán snad nejlépe jak mohl a tvoří jednu z nejlepších scén ve star wars. I efekty (ikdyž ne všechny) působí lépe a promyšleně. Ovšem to není dokonalý film, to ani zdaleka. Například přerod Anakina je tu docela zrychlený a třeba griveus je to hodně nevyužitý a je tu jen proto aby tu byl další souboj se světelným mečem. Ale konečně je tento film jak dobrý tak i dobře utváří svět a události do dalších filmů. Jediný film z téhle trilogie který stojí za to.
  7. Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
    Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
    4
    Druhý díl nese chyby prvního dílu. Scénář je opět docela tragický, cgi také nezestárlo nejlépe a taky hlavně proto že je podle mě nadužívané a prakticky každá scéna je před zeleným plátnem. Ale i hromada efektů tu pořád vypadá skvěle. A stejně jako u prvního dílu je nejlepší část filmu hudba, díky které vypadá hodně scén skvěle. Ovšem nejhorší jsou na tomto filmu postavy a jejich charaktery. Což vlastně je skrz celou trilogii. Každá postava je tu zaměnitelná a žádná moc nemá žádné specifické vlastnosti. Např: Anakin je tu skrz obi-wana prezentován jako nerozvážný a zbrklý jedi ale je to obi-wan který při první příležitosti vyskočí z okna . A takových věcí je tu spousta. A i hromada nedořešených linek které začnou jen proto aby posunuly děj dopředu ale pak už se nikdy ve filmu neřeší. Třeba když na začátku filmu je spáchán nepodařený atentát na Padmé. ve filmu není řečený proč jí chtěl někdo zabít a ani dál ve filmu už jí zabít ani nechtějí. Celá tahle část filmu slouží jen proto aby mohl jet Anakin s Padme na Naboo. A záporácký plán je tu opět na palici a to ani nepočítám celý plán palpatina. Aspoň část finále v aréně je tu celkem povedená a i příchod jediu, ale zbytek finále je bez emoční cgi souboj který ke star wars sice patří ale tady je to jen velký cgi guláš. Souboj s hrabětem Dookuem je ten nejhorší souboj jediu ve star wars. Tedy až do příchodu Yody který už ujde hlavně atmosférou, ale myslím si že Yoda nikdy neměl bojovat se světelným mečem. Pochválit ale rozhodně musím závěrečnou scénu filmu když vidíme začátek války a svatbu Anakina s Padmé a celý konec se nese v depresivním stylu. pořád ale když neuvidíte tenhle film tak stejně pochopíte následující film. Tenhle film je podprůměr který vás bude chvílema nudit.
  8. Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
    Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
    4
    Ačkoliv k tomuto filmu mám velkou nostalgii, tak když se na to teď dívám tak nechápu že to dopadlo takhle špatně. Protože nostalgie je asi jediný důvod proč je tento film tak dobře hodnocený. Najde se tu jen pár věcí které jsou opravdu dobré. Například hudba je tu perfektní a prakticky zachraňuje celý film, je to jediná opravdu dobrá věc v tomto filmu. Postavy jsou tu tragické, scénář je snad ještě horší. A i digitální efekty zestárly docela špatně. A ikdyž souboje s Darth Maulem jsou skvěle natočené a mají perfektní choreografii tak postrádají jakékoli emoce. Není tady vidět ani žádná promyšlenost do dalších dílů. Skrytá hrozba je film který snad ani není potřeba vidět abyste pochopili další díly.
  9. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    7
    Závěr trilogie který se povedl a oproti dvojce si polepšil. Tony tu přijde skoro o vše a na chvíli je na dnu a to jak se vrátí zpátky je skvělé. Hlavní záporák je tu sice pořád takový nějaký ale se zajímavou schopností. Emočně vás to na konci chytne skvěle a skvěle uzavře celou trilogii.
  10. Iron Man 2
    Iron Man 2 (2010)
    7
    Pokračování jedničky které je jí podobné ale a bohužel opakuje chyby prvního dílu a přidává další. Nutno říct že se nejedná o katastrofu a v rámci pokračování je to slušný. chyby které byly už v prvním díle a tu jsou také ale nechci už pominout protože se tvůrci mohli poučit z prvního dílu. Např: hlavní záporák je tu oproti prvnímu dílu už jen proto aby tu záporák byl. Hned na začátku mu film dá zajímavý původ a motivaci, ale absolutně vůbec se sní ve filmu nepracuje. Oba dva záporáci tu jsou prostě jen proto aby měl film digitální souboj iron obleků. a záporák tu má opět silnější verzi obleku jako měl i v jedničce kde jsem to ale dokázal pominout protože to byl první díl, ale už měli přijít s něčím originálním. ve výsledku se ale jedná opravdu dobré pokračování které má cenu vidět protože v rámci pracování s postavami tu autoři nezaspali a to je důležité.
  11. Iron Man
    Iron Man (2008)
    8
    Solidní vstup do světa mcu. Ačkoliv je zápletka v celku jednoduchá tak otevřela zajímavý origin miliardáře Tonyho Starka a to proč je Iron man. Líbí se mi jak do nás tvůrci od začátku nepumpují akci za akcí ale na začátku nám ukáží na co se můžeme v rámci efektů těšit a následně vše objevujeme s hlavním hrdinou. Iron man je film podle kterého měli vznikat mcu filmy. Protože film jako je Iron man bych si zas někdy rád pustil. Tím ale nechci tvrdit že je tento film mistrovské dílo. Rozhodně se tu najde nějaké velké nebo menší problémy. Ale některé dokážu pominout tím co tento film dokázal a jak skvěle nakopl celé mcu a ukázal mnoha lidem že superhrdinské filmy mohou být opravdu skvělé.