ELKOZENDU

66

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Star Wars: Poslední z Jediů
    Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
    7
    Tenhle film dle mě zničil sequel trilogii. Ono ne že sedmý díl byl nějaký skvost ale dobře rozdal celý děj a vypadalo to slibně. A tady mi ani nevadí jak jsou všechny věci provedené ale spíše to že tenhle film některé věci dělá jako by tohle byl poslední díl. Ovšem se tohohle dílu musím opět zastat jako u sedmého a říct, že se nejedná o katastrofu. Opět jako minule jsou všechny efekty bezchybné a je tu mnoho neuvěřitelně vypadajících záběrů. Hudba je taktéž bez chyby a to samé i herecké výkony. Po technické stránce se jedná mistrovské dílo. A opět tu máme dost nových a dobrých nápadů. Taktéž dějová linka na Achto je dobře zvládnutá hezky postupně odkrývá Lukovu minulost. Bohužel tu pozitiva nějak tak končí. Linka na canto bight chvílema docela nudí a ani není tak dobře zvládnutá jak by mohla. Postava Finna je tu celkem nevyužita.
    Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7
    Návrat star wars který se podle mě povedl. Ano není to nejlepší film ze star wars což ani být nemohl. Ale je to pro mě klasické zábavné star wars. A v některých ohledech i lepší. Důvod proč to lidi tak nenávidí je ten že tohle je star wars, ale v moderní době. Kdyby původní trilogie vyšla místo téhle tak bude přijata tak jako tahle. Už po technické stránce tomu nejde dát odpad. Protože po technické stránce je to špička co se týče všeho. Všechny efekty vypadají skvěle a nenajde se v nich chyba. Hudba je fenomenální tak jako ve dřívějších dílech. Herci hrají bez chyby. Kamera nejlepší ze všech star wars filmů. Ale i mimo technickou stránku má film hodně dobrých věcí. Příběh je jednoduchý ale funguje a ukazuje i zajímavé nápady. Např: Voják prvního řádu který desertuje, Kylo ren který není jen záporák aby tam byl ale má i svůj vnitřní konflikt, Jiné souboje se světelnými meči které vzhledem k době dávají smysl a jsou i zábavné a napínavé. Celkově postavy tu fungují skvěle. Je fajn že se tu postavy celý film ženou za určitým cílem a na konci je dosažený ale nechá si ho až do dalšího filmu. Rozhodně skvělé star wars v novém kabátu které má co nabídnout.
    Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů
    Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
    7
    Krásný závěr původní trilogie který funguje a na konci i dojme. Efekty opět perfektní a i hromada záběrů vypadá lépe než epizoda 4, ale ne jako pátý díl. Tenhle díl je bohužel nejslabší z celé trilogie. Tím ale vůbec nechci říct že je špatný, ale pátý díl posunul laťku hold vysoko. Celá přítomnost Ewoků tady spíše škodí než že by byla k úžitku. Nevadilo by mi to že shazujou některé momenty trapností, ale spíše jak sebrali stormtrooperum veškerou vážnost a člověk z nich u nemá žádný strach. A taky to že jejich zbrojí dokáže proletět i šíp. Také postava Hana je tu dost nevyužitá a prakticky tu nemusel být. To že tu máme další hvězdu smrti bere děsivost té první ze čtvrtého dílu když to působí tím že impérium si jich může postavit kolik chce a za krátkou dobu. Stejně tak opět střela do jednoho místa kde se hvězda smrti zničí tu ani není tak budované jak ve čvrtém dílu a působí už jako velká scénáristická klička. Být to první díl tak to přejdu, ale tím že tohle jsme viděli ve čtvrtém a lépe tak ne. Souboj mezi Lukem a Darth vaderem je nejlepší souboj co nám celé star wars nabídlo. Velmi povedené finále které hezky uzavírá celou trilogii.
    Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
    Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
    9
    Pokračování filmu který byl revolucí efektů. Je ještě lepší než jeho předchůdce a nejlepší star wars film z celé ságy. Efekty perfektní a do teď nechápu jak je dokázali vytvořit. Postavy si tu projdou dobrým vývojem. Tempo je skvělé. Výborné postupné rozšiřování světa. Záporák ze kterého jde strach a i o něm se něco dozvíte. Zkrátka skvělé pokračování a hodně zábavný film.
    Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
    Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
    8
    film s přelomovými efekty který je i dnes zábavný. Samozřejmě dnes už zápletka je docela absurdní a i hromada scén, ale člověk musí brát v potaz že je to vlastně první hodně digitální film. Skvělý otvírák do star wars světa který skvěle představuje svět a postavy. Zápletka jednoduchá ale zábavná. Tento film prostě už dnes nejde nijak moc hodnotit. Prostě zábava.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci