Profilový obrázek

zuz

zuzana skovajsová

Komentáře 87

Od nejnovějších
  1. ...a zase ta Lucie!
    ...a zase ta Lucie! (1984)
    4
    Už zase..Jako kdyby těchto filmů nebylo dost.Chobotničky ještě beru,ale tohle!Po prvním díle jsem z toho byla znechucená a jasně druhý díl.U chobotniček se člověk aspoň trochu zasměje,ale u tohoto jsem se vloženě protrápila do konce a už to vidět opravdu nemusím.
  2. Sedmero krkavců
    Sedmero krkavců (1967)
    1
    Naprostá hrůza.Jako malá jsem se této pohádky bála a i teď z ní mám husí kůži.Nové zpracování od Alice Nelis je úplně jiné kafe.Na této pohádce se mi nelíbí naprosto všechno.Vůbec to nepřipomíná pohádku.Je to temné strašidelné a děsivé.Není jediná věc co se mi na ní líbila.
  3. Honza málem králem
    Honza málem králem (1977)
    5
    Další klasická pohádka,která mě vůbec ,ale vůbec nepřirostla k srdci.Je to možná těma protivnýma vlezlýma písničkami.Jirka Korn se mi v této roli vůbec nelíbil.Další průser je Jorga Kotrbová v roli princezny.Jediné co se mi líbilo a co můžu hodnotit kladně je Naďa Konvalinková.Je to ,ale samozřejmě každého názor.
  4. Veselé Vánoce přejí chobotnice
    Veselé Vánoce přejí chobotnice (1986)
    5
    Zase chobotničky.Sice jsem na ten film už takřka alergická stejně na vánoce na ně vždycky přepnu a tak nějak je to moje pohádková klasika.Je to taková rodinná klasika a nemůžu říct ani ,že je to hrůza ani nějaké vele dílo.Třeba zelená je mega dobře namluvená paní Jiřinou Bohdalovou.
  5. Perinbaba
    Perinbaba (1985)
    4.5
    Jako slovenská pohádka dobrá,ale jelikož jsem češka a můžu srovnávat s našima českýma překrásnýma pohádkama tak zjistím ,že je to děs.Pokud se na to podívám nezávislím pohledem zjistím to samé.Pořád ,ale musím přiznat,že znám mnohem mnohem horří jak české tak slovenské pohádky.
  6. Chobotnice z II. patra
    Chobotnice z II. patra (1986)
    6
    V tomto filmu je taková zvláštní atmosféra.Tím,že ho televize dává pořád a pořád dokola tím ho mně celkem zhnusila.Mamka vždycky přepla televizi s nadšením ,že jsou tam chobotničky.Zkusím se na dlouho nepodívat a pak to zkusit znova.
  7. Malá mořská víla
    Malá mořská víla (1976)
    1
    Hrůza.Neříkám ,že je to špatně zpracované,ale přijde mi na způsob spíše jako tragédie.Dávám přednost veselým pohádkám.Po náročném dnu nebo o svátcích radši zvolím veselý pohádkový příběh než něco takového smutného.Je to samozřejmě můj názor ,ale tohle prostě není můj šálek kávy.
  8. Lucie, postrach ulice
    Lucie, postrach ulice (1983)
    4
    Klasika na kterou začínám být alergická.Jako malá jsem se na to často dívala a těchto filmů už mám dost a nepotřebuju to už znova vidět.Jako zábava pro děti celkem ujde.
  9. Deváté srdce
    Deváté srdce (1979)
    2
    Tato pohádka mě nikdy nebavila..Možná se na ni zkusím podívat ještě jednou a zkusím jí dát poslední šanci.Velké naděje tomu sice nedávám ,ale od té doby co jsem ji viděla naposled uplynuly asi tři roky a možná ještě svůj názor změním.
  10. Dalskabáty hříšná ves aneb zapomenutý čert
    Dalskabáty hříšná ves aneb zapomenutý čert (1976)
    3
    Tahle pohádka mě nikdy nezaujala.Nikdy jsem jí nepřišla na chuť a ani nevím co bych na ní měla hodnotit.Je sice natočena v té zlaté době českých pohádek ,ale i tak to neznamená , že bude pěkná.U diváků je sice oblíbená a má vysoké hodnocení.Na druhou stranu oproti některým novým pohádkám není tak hrozná.
  11. Popelka
    Popelka (1969)
    6
    Je to klasika, která neurazí.Když ji dávají v televizi ráda se na ni podívám,ale jinak že byhc si ji pustila to fakt nehrozí.Nikdy mi nějak zvlášť nepřirostla k srdci.
  12. Šíleně smutná princezna
    Šíleně smutná princezna (1968)
    10
    Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek.Písničky z této pohádky naprosto zbožňuju. Helena Vondráčková a Václav Neckář jsou super dvojka. Hlašky jsou super a je to i vtipná pohádka. Ani nevím co bych téhle pohádce vytkla.
  13. Byl jednou jeden král...
    Byl jednou jeden král... (1954)
    10
    Tuto pohádku mám od mala ráda. Nejradši mám asi ty hlášky.Scéna v ložnici nejlepší ever. Princezny jsou taky hezké,nejmíň ráda mám asi Drahomíru a nejvíc asi logicky Marušku. Babička je fakt pohádková babička, Princové trubcové no co dodat.
  14. Pyšná princezna
    Pyšná princezna (1952)
    9.5
    pyšná princezna je taková klasika,která je už trochu okoukaná. já ji mám ráda, ale není to ůplně moje nejoblíbená pohádka.Nejvíc se mi líbí král v podání Stanislava Neumanna.
  15. Dařbuján a Pandrhola
    Dařbuján a Pandrhola (1959)
    10
    Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek s typickou pohádkovou atmosférou.Scény s těstem jsou geniální a Smrťák je taky super.Podle mě to není pohádka ůplně pro malé děti.Mě je 15 let a tak do mých 12 let mě pohádka nebavila a až později jsem si ji zamilovala.
  16. Princezna se zlatou hvězdou
    Princezna se zlatou hvězdou (1959)
    9.5
    Na krásu této pohádky jsem přišla už jako malá.Má krásnou pohádkovou atmosféru.Lada je krásná princezna a hlavně v mluvě cítím ,že je ta pohádka hodně stará.Kazisvět je naprosto boží jako malá jsem se ho celkem bála a teď mi přijde spíš směšný ale rozhodně se povedl.
  17. Obušku, z pytle ven!
    Obušku, z pytle ven! (1955)
    7
    Tato pohádka je milá,úsměvná a poučná.Nepatří sice mezi moje nejoblíbenější ,ale je rozhodně pěkná.Písničky jsou překrásné.Ladislav Pešek v hlavní roli super.Obušek by se hodil v běžném životě (no vlastně všechny dary,ale obušek asi nejvíc).A hostinského hlášky jsou nepřekonatelné.
  18. Dívka na koštěti
    Dívka na koštěti (1971)
    10
    tento film je super.Má skvělou atmosféru,triky a skvělé obsazení.Vtipné scénky jsou taky moc super.Co se taky dalo čekal od skvělého režiséra Vorlíčka než nádherný film.To že udělali druhý díl tak to radši bez komentáře.Film je skvělý a není k němu co dodat.
  19. Zlatovláska
    Zlatovláska (1973)
    6
    Tuto pohádku jsem měla jako malá ráda a jako starší holce se mi přestává líbit.Zlatovláska je fakt hnusná,kostýmy taky nic moc,písničky jsou dobré a zásadní chyba? ve scéně kdy zlatovláska oživuje Jiříka dotkne se svou rukou mrtvé vody a nic se jí nestane a ve scéně kdy Jiřík zachraňuje mouchu to samé když to udělá král tak ho to zabije??????
  20. Tři oříšky pro Popelku
    Tři oříšky pro Popelku (1973)
    10
    Pohádková klasika,která nemá chybu.Dobré herecké obsazení z preceptora fakt nemůžu.Popelka je nádherná a Dora taky není tak hnusná což je podle mě špatně.Jako malá jsem si vždycky přála mít Juráška.A hudbě taky není co dodat nezapomenutelný Karel Gott i zpěv Libuše Šafránkové.
  21. Ať žijí duchové!
    Ať žijí duchové! (1977)
    10
    Někdy bych si přála prožít dětství v té době.Leontýnka je roztomilá. Posázavý podle vzoru stavení.Písničky jsou nezapomenutelné a stejně tak Skřítkové tesaři vylezte z mechu chopte se náčiní postavte střech.No prostě geniální.Alpa je taky dobrý gol a nej je asi Jouza a Černá kronika!!!!!!!!!
  22. Jak se budí princezny
    Jak se budí princezny (1977)
    9.5
    Klasická česká pohádka.Nepatří sice mezi moje nejoblíbenější pohádky , ale to neznamená ,že ji nemám ráda.Hudba,zpracování,atmosféra to všechno se povedlo.Nejsem člověk ,kterému zrovna vadí změny z klasického námětu ,ale výměna sudiček za královninu sestru u mě neprošla.Naštěstí to pohádce tolik neublížilo.Princezna sympatická.Princ Jaroslavhezky,princ Jiří Slizký.
  23. Princ a Večernice
    Princ a Večernice (1978)
    9.5
    Další nádherná pohádka.Večernice no Šafránková nezklame. Mrakomor krásně děsivý akorát Slunečník,Měsíčník a Větrník se mi moc nelíbí a Velen se celkem dá.Hlášky taky dobré Almužničky chlapče almužničky.A už moc nevím co dodat 5% ztrhávám za Švagry..
  24. Za humny je drak
    Za humny je drak (1982)
    10
    Pohádka,které jsem přišla na chuť až později.Andrlová je hrozně roztomilá.A snad uplně nejlepší je král v podání Jiřího Cieslera a vyprávění Josefa Kemra.Drak je sice hodně umělý, ale na tu dobu je super a navíc roztomilý.Princezna teda nic moc.5strhávám za to,že jsou i lepší pohádky a proto nemůžu dát 100%.
  25. Třetí princ
    Třetí princ (1982)
    8
    Tato pohádka rozhodně nepatří mezi moje nejoblíbenější.Nelíbí se mi na ní hudba a taková hororová atmosféra,která k pohádce moc nesedí. Šáfránkovou mám ráda a tady byla zase překrásná.Zato Trávníček se mi v této roli moc nelíbil.Prostředí natáčení je hezké ,ale zase to pojmuli jako ,,horor v Adržbachu nebo co,, Vypravěč má příjemný hlas a dodává tomu aspoň trochu pohádkové atmosféry.
  26. O statečném kováři
    O statečném kováři (1983)
    10
    Jedna z dalších super pohádek.Má naprosto úchvatnou pohádkovou atmosféru.Hudba je dokonalá.Oproti jiným pohádkám je tu to strašidelno zpracováno velmi dobře.Pavel Kříž v hlavní roli nepřekonatelný.Princezny hezké.Není co dodat.
  27. Tři veteráni
    Tři veteráni (1983)
    9.5
    Tuhle pohádku jsem jako malá zrovna moc nemusela,ale později jsem si ji oblíbila.Scéna s nosem je nejlepší.Nejvíc pobavil asi svěrák,ale je tam mnoho dalších super hlášek.Tahle pohádka je hodně originální a jíná než všechny ostatní.Možná proto jsem si ji tak oblíbila.
  28. S čerty nejsou žerty
    S čerty nejsou žerty (1985)
    10
    Tahle pohádka je moje asi nejoblíbenější. Čerti jsou naprosto nepřekonatelní.Lucifer v podání Karla Heřmánka je nejlepší český čert.Dorota Máchalová je naprosto skvělá.Princezny jsou taky skvělé.Ke knížeti a panu správci není co dodat.Nárožný také nepřekonatelný.A ty hlášky ....
  29. O štěstí a kráse
    O štěstí a kráse (1986)
    8
    Pohádka ,která k nedělnímu odpoledne neurazí a mezi těma nudnýma hodinovýma pohádkama září jako perla mezi fazolema. Písničky krásné a hubatost pradlenky madlenky nikdy neurazí.Konečné rozzuzlení nebylo až tak přitažené za vlasy jak jsem čekala a konečný dojem z pohádky....lepší průměr a mezi hodinovými pohádkami ...Super.
  30. O princezně Jasněnce a létajícím ševci
    O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987)
    10
    Další super pohádka.Princezna Jasněnka je krásná a čarodějnice jsou úžasné.Hlášky jako nabereme kašičku,aby si holka ochutnala nikdy nezklamou.Nechybí tu ani děj a není to nuda.Pro malé děti asi nic moc ,ale starší to rozhodně ocení.Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek,které nezestárnou.
  31. Nebojsa
    Nebojsa (1988)
    6
    Klasická průměrná pohádka,která neurazí.Velké plus tomu dodal Ondřej Vetchý a jeho krůtí brko bez?kterého by byla ta pohádka o ničem.Dodat tomu tu potřebnou šťávu.
  32. Nesmrtelná teta
    Nesmrtelná teta (1993)
    9.5
    Další skvělá pohádka u které se člověk opravdu zasměje. I když zelenka není zrovna můj oblíbený režisér tohle se mu opravdu povedlo.Jiřina Bohdalová,Jaromír Hanzlík a Filip Blažek jsou nepřekonatelní.Princezna Pavlínka taky nebyla nejhorší.Rozum a štěstí byli podaření.Zápletka a děj je promyšlený a né stupidní.
  33. Princezna ze mlejna
    Princezna ze mlejna (1994)
    9.5
    Není co dodat.Krásná pohádka.Já osobně mám radši druhý díl,ale tenhle je taky super.Eliška je opravdu krásná jako princezna.A čertík je sladký.Hlášky jako já jsem malej,ale šikovnej nikdy neomrzí a nezestárnou.Nemám co dodat.Písničky jsou krásné (teda ty co zpívá třeba Jindřich né knížepán).
  34. Kouzelný měšec
    Kouzelný měšec (1996)
    9.5
    Další skvělá pohádka,která nemá chybu.Čarodějnice Bludimíra v podání Mahuleny Bočanové je nepřekonatelná.Princezna Banka a Princ Petr jsou překrásný pár.A Vetchý to zahrál báječně.