Tři veteráni

82%
Tři veteráni
Adaptace jedné z pohádek Jana Wericha ze sbírky Fimfárum, jíž se ujali kouzelným způsobem scenárista Zdeněk Svěrák a režisér Oldřich Lipský. Tři vysloužilí vojáci jedné noci přespávají v lese a setkají se se skřítky, kteří jim věnují kouzelné dary. S jejich pomocí mají rozdávat radost, ale myslí jen na sebe. V království Monte Alba je navíc o dary okradou, a tak je skřítci pošlou zpět, aby vše napravili a dary následně vrátili. Tři veteráni však mezitím zjistí, že činit druhým lidem radost jde i bez kouzelných darů.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Zde to prostě nemohlo dopadnout zle,protože se o scénář postaral člověk nejpovolanější - Zdeněk Svěrák. Tři veteráni nejsou žádnou ztřeštěnou pohádkou nýbrž velmi chytrou a nápaditou,která dokázala skvěle vykreslit hlavní trojici postav. Přesto jsou zde velmi zábavné scény,které i po letech pobaví. Jelikož se jedná o pohádku,tak sem Svěrák zasadil i nějaké ponaučení,které však nepůsobí vlezle.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Moje zamilovaná pohádka, či komedie. Tři veteráni se opravdu hledali, až se našli. Prostý pobíječi much "Flájboji" a líné království s línými pavouky mohl vymyslet jen Zdeněk Svěrák. Pohádka má i své poselství, takže děkuji pánové Svéráku a Werichu...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Svěrákův scénář a Werichova předloha - to prostě nemohlo dopadnout špatně. 8/10


Dodatečné informace

Původní název:
Tři veteráni (více)
  • Československo Tři veteráni
  • Československo The Three Veterans
  • Československo Traja veteráni
Premiéra v ČR:
1. 7. 1984
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch