Nesmrtelná teta

65%
Nesmrtelná teta
Plakát traileru

Pohádka o tom, jak se Štěstí a Rozum přou, kdo je pro lidi potřebnější. Protože se nemohou dohodnout, rozhodnou se udělat moudrého z bláznivého Matěje. Rozumu není na světě dost a tak, když ho dali Matějovi, musí ho odebrat králi Ctiradovi, který je znám svojí moudrostí.
Do jejich hry ale vstoupí další bytost, kterou je Závist. Ta se snaží Matějovi všechno překazit, nakonec je ale z království vyhnána.
Závist se však nevzdává, protože je nesmrtelná.

A jak to vlastně dopadlo s hádkou mezi Štěstím a Rozumem? Oba museli uznat, že jsou stejně důležití. A protože Rozum nechtěl brát moudrost Matějovi a zároveň jí chtěl vrátit králi Ctiradovi, tak mu dal svojí moudrost.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Tuhle pohádku jsem neměl nikdy příliš v lásce. Působila na mne velmi televizním dojmem,že se mi nechce ani věřit,že mohla někde běžet v kinech. Hlavní postavy byly takové nevýrazné a snad až na výbornou Jiřinu Bohdalovou není nikdo kdo by stál za zmínku.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6.5
Už klasická vánoční pohádka, která je pro mě ovšem jen mírně nadprůměrná. Jiřina Bohdalová byla ještě v plné síle a odvedla dobrý výkon, stejně jako Jaromír Hanzlík. Pohádka mě ale ničím zvlášť neozlovila a nezakořenila se v mém oblíbeném vánočním menu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Erbenovu "předlohu" jsem jako dítě četl hodněkrát, ale tuhle pohádku si už podruhé určitě nedám. 3.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Nesmrtelná teta (více)
  • Česká republika Nesmrtelná teta
Premiéra v ČR:
25. 11. 1993
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Nesmrtelná teta je dostupný s českým dabingem

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch