Lucie, postrach ulice

71%
Lucie, postrach ulice
Plakát traileru
Šestiletá holčička Lucie prožívá poslední týden prázdnin s partou kamarádů, kterou vede rošťácký sousedovic kluk Osvald. Starší děti však malou Lucii mezi sebou nechtějí, a aby se jí zbavily, dají jí zvláštní úkol: ukrást něco v místním obchodním domě. Lucii se podaří sebrat krabičku formely. Když ji však přímo při činu chytí člen ostrahy, nic u ní nenajde. Děvče později zjistí, že formela je kouzelná - ve skutečnosti jsou to dva velice živí plastelínoví skřítkové. Jmenují se Friedrich a Friedrich, ale Lucie jim začne říkat Ferda a Ferda. A právě v nich najde holčička kamarády, kteří jí po celé prázdniny chyběli. Ona i dva svérázní formeláci, kteří dovedou měnit svou podobu, pak dokáží pořádně zamotat hlavu Osvaldově partě i všem dospělým... Dětský film scenáristy Oty Hofmana a režiséra Jindřicha Poláka patří ke klasice žánru. Filmová verze a její pokračování ...a zase ta Lucie! vznikla spojením šesti půlhodinových epizod, natočených v bývalém Československu pro západoněmeckou televizi. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Phádka, nebo film pro děti, který jsem měl jako dítě hodně rád. Rodiče v podání Jaromíra Hanzlíka a Daniely Kolářové jsou skvělí, malá Lucie na svůj věk hraje také hodně dobře. Takové dobrodružství by chtělo zažít každé malé dítě. Takže v kategorii filmů pro děti - 75%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
klasika dětského animovaného filmu, kterou Ota Hofman s Jindřichem POlákem napsali na klíč pro německou televizi. Barrandov pak původní čtyřdílný německý seriál sestříhal do dvou celovečerních filmů, které jsou určeny cílovému publiku natolik brilantně, že i po letech ¨diváky osloví.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Pěkné a stále se u tohoto filmečku dobře bavím.

Dodatečné informace

Původní název:
Lucie, postrach ulice (více)
  • Československo Lucie, postrach ulice
  • Československo Lucy, Terror of the Street
  • Československo Luzie, der Schrecken der Strasse
Premiéra v ČR:
1. 10. 1984
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika, Německo, Západní Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Lucie, postrach ulice


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch