Tři zlaté dukáty

57%
Tři zlaté dukáty
Československou koprodukční pohádku Tři zlaté dukáty natočila režisérka Mariana Čengel Solčanská. Vypráví o krásné zámecké slečně Julii, která v zakletí bloumá staletími. Přichází z období feudalismu, kdy všechna půda patřila šlechtě a panovník byl bohem pomazaný absolutistický vládce. Potká se s mládencem, který se narodil dávno po zrušení nevolnictví a využívá výdobytky průmyslové revoluce. V pohádce vystupují Katarína Krajčovičová, Ladislav Bédi, Marián Labuda ml., Zuzana Norisová, Michal Isteník či Jitka Čvančarová.



Recenze: Tři zlaté dukáty

Kinobox.cz
60%

Česká televize dva dny po sobě odvysílala dva filmy, které zdánlivě spadají do jedné krabice. Jde o příspěvky do již archaického žánru československých pohádek, o nichž se můžeme dohadovat, jaké místo v dnešním světě mají. V konečném důsledku se zdá, že jde o obrovskou limitaci pro tvůrce, kteří ve jménu splněných očekávání nemohou plně využít svůj talent. Jenže kde byl Klíč svatého Petra absolutní rezignací na kvalitu, tam jsou Tři zlaté dukáty důstojným kompromisem.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
5
Za mě průměrná pohádka. Je spíše Slovenská, než Česká.. to mi nevadí, je pěkná pro oko. Oravský hrad, podhůří Slovenských hor, pěkně lokace a kostýmy.. ale bohužel děj se mi moc nelíbil, až závěr byl slušný. Také zde chybí nějaká větší herecká osobnost, která by pohádce dodala na kvalitě. Mě tuto pohádku stačilo vidět jednou a už se k ní vracet nikdy nemusím.
avenis
avenis
8 151 bodů
8
Přenádherné kostýmy uvozovaly tuto slovenskou pohádku a slibovaly něco pěkného a historického. Jenže přešlo 300 let a přišel elektrický ohradník... Trochu mi pokleslo nadšení... Slovenské lidové melodie zase vyrovnaly skóre a chvílemi se myšlenky otíraly o Tisícročnů včelu. To v souvislosti s tou plánovanou cestou do Ameriky. Nechybělo brnknutí na současnou strunu, to když učitel prohlašuje, že pan Blažej na to nemá právo a my si to nemáme nechat líbit...
Asi budu muset film vidět ještě jednou, aby se mi pocity utřídily a usadily. Ale v podstatě jo, libilo.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6
Tři zlaté dukáty mi přinesly naději, že dnešní pohádky nemusí nutně kazit sváteční večer. Objevilo se zde několik nápaditých momentů, charaktery oplývaly inteligencí a záběry určitou profesionalitou. Začátek mi připadal nešikovně uchopený, ale jinak OK. Překvapivě slovenské.

Dodatečné informace

Původní název:
Tři zlaté dukáty (více)
  • Slovenská republika Tři zlaté dukáty
  • Slovenská republika Tri zlaté dukáty
Premiéra v ČR:
25. 12. 2023
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné