Tiché místo

77%

Komentáře a recenze 70

Dle počtu bodů
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Já teda nevim, ale pro mě spíše zklamání. Nutno ale podotknout, že má očekávání byla až "extrémní". To, na čem film staví, je povětšinou silně ovlivněné špatnou režií a divák si klade otázky jako "proč je míra odhalitelneho zvuku každou chvilku nestejná" nebo "Proč když o tom ví, tak se nepřipravili?". Moji domněnku o nezvládnutém zpracovaní podtrhuje i konec, který patří spíše do B až C kategorie hororu v nějakém televizním filmu. Naopak často zmiňované chybějící vysvětlení počátku mi zase tolik nevadí a považuji ho spíše za plus. Neříkám vůbec, že je film nějaké laciné hovno, ale zdejší i světové hodnocení je silně natažené a ja věřím, že po onom hypu padne pod 70%.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Pro mě osobně film s nezajímavým námětem, nesympatickým obsazením a dějem, který nedává smysl a nebavil mě. A celkově mi tahle projekce hodně nesedla - sledovat tenhle film mi bylo fyzicky strašně nepříjemné, protože nesnáším filmy, kde se permanentně stupňuje napětí a pak na diváka něco vybafne (pár lidí v kině kolem mě během projekce úlekem nadskočilo ze sedaček hned několikrát) - nechápu, že tohle někoho baví. O mě se při takových filmech pokouší infarkt, a proto je nemůžu vystát. Jestli jsem si z toho něco odnesl, je to tak maximálně chuť pustit si znovu snímek Perfect Sense, který mi Tiché místo vzdáleně připomnělo.
kknk2
kknk2
2 955 bodů
8
I přes minimum verbální komunikace Tichému místu dokonale porozumíte, vžijete se do všech členů rodiny a zasáhne vás i emočně. Tvůrci si originálně pohráli se zvukem, výsledné ticho je zdrojem obrovského napětí a očekávání. Kéž by se točilo více podobných experimentů. PS: Myjete-li si u televize doma zuby, nedoporučuji kazit tento film zvukem zubního kartáčku.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
Takový roztomilý rodinný film s několika nepříjemnými potvorami navíc. Perfektní první část s napětím až k prasknutím schovaným za stereotypním zoufale osamělým životem jedné rodinky. Film funguje výborně jako přirozeně vyznívající zpráva o soudržnosti jedné rodiny. Čím víc nabývá na akčnosti, tím méně je zajímavý, protože kouzlo filmu spočívá v rodinné pospolitosti. Boj s potvorami není ničím originálním, je to nejslabší část filmu.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5
Z Tichého místa jsem nebyl tak nadšený jako většina zdejších uživatelů. Uznávám, že tento film má svoje osobní kouzlo v atmosféře a že John Krasinski dokázal diváka napínat do poloviny snímku. Druhá polovina filmu mi už však přišla až moc hollywoodsky stereotypní a nemyslím si, že bych se v roce 2020 vydal na druhý díl do kina.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
9
Originální nápad, ze kterého přestože bylo vytěženo dost, vystačil by ještě na celý seriál. Kdo byl někdy na výrazovém tanci, ten ví, že se dá i beze slov vyjádřit dost na to, aby ve vás začaly bublat emoce. A Krasinského pojetí bylo přesně v tomto duchu. Dokázal nonverbálně zprostředkovat pocity postav na plátně a velmi snadno přimět diváka se o tyto postavy bál. To umí jen málo režisérů. Přesto...kdo se Tichému místu vyhýbá, protože spíš než atmosféra ho zajímají příšery...nemusí mít obavy. Všeho je tady dostatek a ke klasickým horovým prvkům, je tady navíc ještě dobrý scénář a vynikající herci. Určitě to není bezchybné. Kdo by chtěl šťourat, svoje si najde, ale já patřím mezi ty, kteří nadšeně povykují, že je tady po dlouhé době film, který je nadprůměrný už jen tím, jak vzácně vyvážená je kvalita režie, scénáře a hereckých výkonů. Krasinský zabodoval na plné čáře.
Krupe
Krupe
2 278 bodů
8
Skvělý napínák, i s málo penězi se dá roztočit pěkné pokoukáníčko. Jen to těhotenství tam bylo krapet mimo, nad tím zůstává rozum stát, jak by to chtěli po narození dotáhnout do zdárného konce. Snad by se dala vymyslet i jiná zápletka...
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
9.5
Musíš říct že o tomto filmu sem se dozvěděl až od manželky. A, byl sem mile překvapen.. Naprosta lahůdka co se týče zpracování, kamery, hudby, a vizualizace. Chemie mezi herci funguje dokonale, asi protoze, jsou i v reálu manželé.. Co si pocit ve světě kde nemůžete vydat ani hlásku, jak v takovém světě žít?tento film je komorní drama které musíte vidět. Drama ani, ale horor to asi ne, tedy, aspoň za mě
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Ani tolik ne horor. Spíše post apokalyptický thriller s nádechem dramatu. Ale zuby si u toho člověk bude kousat stejně, to jako fakt. Sympatická rodinka přežívá ve světě ovládaném vraždícími netvory, kteří jsou sice slepí, ale ultra citliví na jakýkoliv zvuk. Tudíž aby mohla rodinka pokojně žít, musí být pořád v absolutní tichosti. Nápad jak hrom! Film dělá dost dobrou práci v rozvíjení vztahů mezi jednotlivými členy rodiny, plus zároveň stíhá být napínavý a hrůzyplný. Téměř naprostá absence dialogů a jakýkoliv hlasitějších zvuků dělá z tohoto filmu docela unikátní podívanou, doporučuju pustit si se sluchátky! A některé scény jsou fakt frustrující jak prase. Například když se mámina dostala do určité zapeklité situace ve sklepě, která se ještě více zkomplikovala jejím těhotenstvím, to jsem se fakt chytal za vlasy. Uf... Škoda jen, že ke konci film zaběhne do krapet většího klišé, během něhož se vytrácí i napětí. Ale i tak dost dobrá podívaná. A velice rád bych viděl i nějaké pokračování.
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Manželství mezi hlavními postavami jde znát, protože ta chemie je opravdu neskutečně skutečná a herectví je u nich tedy side effect a proto to působí opravdu tak uvěřitelně. Děti jsou tu jako hlavní premisa příběhu, který od začátku hlásá (ale potichu,psst) jasný odkaz. Ve vší věrnosti chápu, proč je zrovna tento film jeden z oblíbených Stephena Kinga, protože utváří inspiraci a jeho atmosféru. Líbí se mi zakrytí originu a zasazení rovnou do velkého neznáma, kde můžeme s napětím potichu sledovat jeden z nejlepších filmů ve svém žánru.