Tiché místo

77%

Komentáře a recenze 70

Dle počtu bodů
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
10
V záplavě Conjuringů je A Quiet Place příjemné osvěžení s nápadem a dobrým provedením.Skvělí herci,depresivní atmosféra a hlavně solidní napětí.Je dobře že o netvorech nic nevíme.Působí to realističtěji.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
8
Lahodná podívaná na velmi ambiciózní snímek. Dramatické, horrorové, emocionální, akční a všechny ostatní žánrové roviny jsou zvládnuty na výbornou. Herecké výkony jsou vyšperkovány do posledního detailu. Kamera s hudbou jsou ve výborném souladu se zbytkem filmu, tudíž jsou vážně top. Krasinski ukázal, že režii má podchycenou neskutečně dobře. Námrd jako prase, který pro mne občas ztrácí kvůli nepříliš chytré premise scénáře a závěru, který by bylo vhodno ukončit o 5 až 10 minut dříve. Ovšem nemění se tím to, že má film neskutečně lákavou myšlenku, kterou chcete sledovat.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Hororový příběh, kterému se nedá upřít atmosféra herecké výkony. Film se bohužel tváří až příliš vážně a chtěl by být strašně sofistikovaný. Bohužel divákovi od počátku postupně odhaluje veškeré pointy, kdy pak už jen čekáte až to dojde i hlavním hrdinům.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
6.5
Velmi povedený námět na horor. Bohužel zpracování se až tak moc nepovedlo. Čekal bych, že tvůrci budou více pracovat s atmosférou, kterou tak skvěle vykonstruovali v námětu. Rozhodně to stojí za zhlédnutí.
  • skvělý námět
  • dobrá atmosféra
  • trochu srdceryvný příběh se zbytečnou nostalgií
  • málo akčních scén
  • předvídatelný děj
myllyn
myllyn
885 bodů
9
nemám rád horory, vůbec se na ně nedívám ale tento film nebyl pro mě hororem, pro mě to bylo sci-fi drama ale hodně povedené a dobře zahrané sci-fi drama. napínavé a se skvělou atmosférou, která vás pohltí, že ani nedokážete přitom mluvit, jaká podobnost s postavami filmu,že?
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
8.5
Po delší době opět skvělý inteligentní horror s velmi zajímavou zápletkou. Mimo hlavní hrdiny hraje hlavní roli ve filmu ticho, které je všudypřítomné. Film je dobré vidět na velkém plátně s prostorovým zvukem, který je poté ještě děsivější. Emily Blunt září po boku svého manžela :o) palec nahoru :o)
Judinka
Judinka
627 bodů
8.5
Původně jsem do kina vůbec nechtěla a už vůbec jsem nečekala, že bude daný snímek s poněkud zvláštním názvem až tak dobrý. Skvělá zápletka a myšlenka, která neřeší nic o tom, jak k danému došlo a nečekaně nás tak ihned vnese přímo do tvrdé reality děje. Jak by řekl klasik, ticho je zde opravdu ohlušující a mohu film všem velice doporučit :o)
memphistto
499 bodů
7.5
Tento žánr rozhodně nepreferuju, ale velmi mile překvapilo. Škoda, že celkový nápad nebyl dotáhnut úplně do konce a přitom chybělo tak málo. I tak se jedná o podívanou, která je zajímavá, svižná a přitom není třeba dialogů. Rozhodně lepší podívaná, než klasické vyvražďovačky :)
L.E.O
L.E.O
396 bodů
8
Nečekal jsem od něj nic speciálního, ale byl jsem dost příjemně překvapen. Co se týče nápadu celého toho filmu, je to okolo hororů nesmírně originální, že člověk nesmí hlasitě mluvit a neudělat nějaký hlasitý zvuk, jinak přijde anděl smrti (takhle tyto monstra pojmenovali), protože mají dost vyvinutý sluch, takže slyší vše to co slyší a člověk je pěkně v háji potom. Režijně, hraně a vizuálně atmosférický film jde o vynikající záležitost. Příběh je možná lehce neexistující, ale film má spíše za úkol ukázat jak by lidé mohli přežívat ve světě kde se nesmí mluvit a neudělat další jiný hlasitý zvuk jinak bude velký špatný a myslím si že to film zpracoval opravdu skvěle. Spousta lidí kritizuje, jak tam několik věcí nedává moc smysl, a jasně film má hodně nelogických věcí, ale když nad tím nepřemýšlíte dokážete to nad tím mávnout rukou. A film je i překvapivě emočně funkční, kdy není u nemluvících lidech, ale ze znakovou řečí, tak je často nefunkční, ale tady to překvapivě funguje a to člověk to nějak absolutně nepobírá. Celkem film Tiché místo je docela zajímavý a originální horor, který zaujme úplně každého (to že to hlásí že je to PG-13 film kritizovat úplně nebudu) a i když má několik nelogických věcí, pořád je dost funkční a víc než slušný a překvapivě i dobrý film
  • Design monster
  • Herci
  • Režie
  • Scenář
  • Originalita
  • Zvuk
  • Fungující napětí
  • Funkční tempo
  • Některé nelogké chování u postav
  • Několik otázek nad nejasnýma věcma
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
3
Filmem Tiché místo jsem velmi zklamaná.. těšil jsem se na něj v závislosti na upoutávkách v kině, ovšem to, co jsem pak zhlédla v kině mne otrávilo...film mi přišel nudný, naprosto nenapínavý a tím, že se celou dobu jen mlčelo ještě víc pitomý.. zápletka triviální až dětská Nedoporučuji