Tiché místo

77%

Komentáře a recenze 70

Dle počtu bodů
Moravák
340 bodů
6
Lehký nadprůměr. Trocha napětí se těžko buduje bez hlasitých zvuků. Nad průměr tk táhne pouze herecký výkon hlavní ženské role
Morra
235 bodů
8.5
Výborný Thriller. Jako horor Tiché místo nepovažuji. Na to tento snímek postrádá velké množství prvků vlastní hororu. Každopádně scénář je skvělý a herecké výkony výborné. Ticho snímku sluší a díky tomu je zde obrovské množství napínavých situací. Výborná prvotina.
Kamila88
Kamila88
216 bodů
7.5
Horory sice nepatří mezi mé oblíbené žánry, ale Tiché místo si mne získalo na první dobrou. Nejspíše za to můžou i výborné herecké výkony všech hlavní rolí a originální zápletka, která tu ještě nebyla. Napětí by se dalo místy krájet a scéna s porodem byla třešničkou na dortu.
leriel
213 bodů
6
Horor, který mě z počátku zaujal svou netradičností, ale v průběhu filmu kdy docházelo ke spoustě nejasností, respektive věcí nesmyslných u mě ztrácel film kredit. Pár dobrých lekaček ještě z filmu neudělá majstrštyk a tohle si prostě víc než šedesát procent nezaslouží.
mustafee
mustafee
169 bodů
8.5
Hustý! Mám rád horory s ufounama, který jsou dobře udělaný. Tento mezi ně rozhodně patří. Skoro se tam nemluvilo a v koně bylo opravdu ticho. Až jsem se bál křoupat popcorn. Obsazení super, akce a zvraty taky. Bavilo mě to a dost mi to připomínalo Znamení s Gibsonnem.
lukas-gajdos
168 bodů
9.5
Co k tomu dodat, duo Krasinski a Blunt prostě funguje. Postapokaliptický snímek o rodince, kerá nesmí vydat zvuky 80 db, jinak je rozcápají obrovské příšery. Perfektně propracovaná zápletka, sympatické herecké duo manželů a dětí, nádherné lokace, úžasná kamera, že člověk ani nevydá hlásku, jak to všechno dopadne. Scény ve tmě jsou obzvlášť působivé a vychytávky tvořivého taťky nejsou taky k zahození. Na začátku i na konci upadne i nějaká ta slza.
Nikol99
103 bodů
2.5
Po tom co jsem si přečetla, že to má být nejlepší horor, tak jsem se zklamala spíše než horor mi to přišlo jako thriller. Tímto mě celkové film zklamal a rozhodně už na pokračování nepůjdu, ale co se týká efektu tak mě celkem překvapili.
nairam67
nairam67
101 bodů
7
Absolutně pohnojený závěr, jinak skvělého filmu, kde ticho léčí. Proč museli konec zmrvit jasně prvoplánovou smrtí otce a zázračným nabytím sebedůvěry (byť podpořenou zvukovou zbraní proti E.T.) matky s dcerou. Graficky rozmazaní mimáci už byli taky někde vidět. Ale co, dobrý nápad skvělé řemeslo, koukatelné.
ErzikK
ErzikK
58 bodů
9
Už dlouho se mi nestalo, že bych film sledoval jedním dechem a divil se jak rychle to uteklo. Unforgiving - to je první slovo co mě napadlo po shlédnutí. Komorní, minimalistické a prostě perfektní. Minimálně atmosférou a emocemi, které to zachycuje a podkresluje.