Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 135

Dle počtu bodů
Punisher
Punisher
847 bodů
8.5
Za mě paráda! Je to komixovka takže to má být na pohodu a když je tam něco přehnanýho tak to prostě k tomu patří. Souboj Batmana a Supermana paráda, jen škoda, že Lex nedostal víc na budku, aby místo těch keců na konci cucal jen brčkem. Ben Affleck jako Batman super, za mě lepší než Bale... Irons Alfredovi dal styl, ale k Affleckovi věkově moc neseděl. Co se taky povedlo byla hudba, hlavně když se na scéně objevila Wonder Woman, tady Zimmer zase odvedl dobrou práci. Takže celkově film v cajku, rozhodně bych ho neodsuzoval.
martin-kubista
martin-kubista
799 bodů
6.5
Když jsem na film šel, trochu jsem doufal, že když na tom chtějí stavět v podstatě celé universum včetně Justice league, tak si dají záležet. V tomto směru je to docela zklamání. Jednotlivé postavy Batmana, Supermana i Lutora (i když neskutečně mladičkého) byly celkem OK, ale celé pospojované dohromady to moc nesedělo. Chvílemi jsme měl pocit, že tři scénáristé seděli zavření ve své kobce, kde každý napsal svoji část a čtvrtý to pospojoval a přidal pár věcí ohledně dalších postav z budoucích filmů. I pár scén bylo docela dobrých (např soud se Supermanem). Další kámen úrazu je neskutečně špatně udělaný závěrečný souboj. Možná se někomu bude líbit, ale mě se ten chaos (začíná se mi docela zamlouvat pojem "
  • překvapivě dobře zahraný Batman v podání Affleck
  • scéna u soudu
  • snové scény Batmana
  • chaotický scénář, kde různé postavy nemohou vědět proč co dělají
  • digitální bordel
  • snaha zapojit příliž mnoho postav
  • trapný souboj S v B, který rychle obrátí o 180 stupňů
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
7
Batman vs Superman je výborný snímek plný úžasně temné komiksové atmosféry. Po minulém (a z druhé poloviny hrozném) Man of Steel jsem od Zacka Snydera nečekal takhle skvělý snímek plný komplexních vztahů. Herecky naprosto excelentní - trio Affleck, Cavill a hlavně Eisenberg si každý okmažik krade pro sebe. Mám z toho filmu absolutní radost. Jedinou výtku mám vůči Wonder Woman, ta postava se tam vůbec nehodila a působila tam trapně jako deus ex machina. 3D je v IMAXu využito skvěle a nijak neruší.
Květka
Květka
711 bodů
9
Naprosto skvělé! Jsem vážně nadšená... opravdu nezklamalo, jak píší mnozí diváci... Mam ale pocit, ze scenar k filmu mohl byt lepsi. Jsem fanda Henryho Cavilla, Bena Afflecka ale vazne nemusim. To mi kazilo cely dojem z filmu - vyber predstavitelu. Jinak ale super!
  • Henry Cavill
  • Wonder Woman
  • Lex - super postava
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
6
U tohoto filmu jsem zpočátku nevěděl, co mám očekávat. O existenci původního komiku jsem se dozvěděl až nedávno a do té doby jsem byl spíše příznivec klasiky, ať již ve složení Supermana - Reeve, Brando, Hackman, stejně tak nových pokračování Batmana. U nových dílů, které nás s tímto prvotním dílem asi čekají však zůstanu stále příznivcem klasiky a nová pokračování si tak najde určitě své fanoušky.
Kuroni
Kuroni
652 bodů
7
1. Wonder Woman, 2. Batman vs. Superman. Za mě druhý nejlepší DC film. I když je možná zbytečně dlouhý a osekat ho o pár minut by neuškodilo - a to neumím o extended verzi, která už mi přijde úplně mimo mísu. Jinak ale nabízí zajímavý pohled na tuto oblíbenou superhrdinskou dvojici, nechybí zde epické souboje, vizualizace je také velmi příjemná, až na Batmanův oblek proti Supermanovi, který mi připomíná první, v jeskyni vytvořený oblek Iron Mana. Inu, nebudu zde srovnávat DC a Marvel, ale udělejte si obrázek sami.
Judinka
Judinka
627 bodů
5.5
Na film mě vzal přítel, neboť dané filmy nepatří zrovna mezi mou nejoblíbenější kategorii. Dosud zůstávám věrná klasickému zpracování ze sedmdesátých let a nelákají mě ani fantasy, kde je více hrdinů. Jediný, kdo mě v celém filmu zaujal, byl Ben Affleck, který vypadal, že celé bere tak trochu s nadsázkou :o) další herecké výkony ani netřeba komentovat, obdobně jako příběh boje dvou super hrdinů, kteří se posléze spojí proti mnohem většímu zlu. Opravdu nejsem ten správný fanoušek těchto filmů :o)
Kick077
Kick077
596 bodů
5
Tenhle filmový počin mě osobně moc nenadchnul. Zvlášť v porovnání s nedávno viděným deadpoolem. Děj je takový rozsekaný, často nelogické věci, vyloženě nesympatický batman v porovnání s trilogií Temného rytíře. Přehršel efektů a akce, která byla ve výsledku dost nepřehledná a dlouhá. Za celou dobu si mě žádná z postav nějak výrazně nezískala a prostě se mi nedařilo nějak proniknout do děje.
Fricino
Fricino
501 bodů
8.5
Ať si každý říká co chce, mně se film líbil a moc se těším na další pokračování. Tyhle dvě legendy v jednom filmu jsem prostě musel vidět. Děkuji také kinoboxu za účast na předpremiéře.
memphistto
499 bodů
6
Tohle je naprosto typický komerční snímek. Rádoby velké scény, spousta efektů a přitom neskutečně mnoho logických chyb. samozřejmě s typickým koncem. Za mě velmi průměrný snímek, který by si zasloužil lepší zpracování. Po vizuální stránce je rozhodně se na co dívat, ale to ostatní nestojí za nic. Snad se jim to bude dařit do budoucna víc.