Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 135

Dle počtu bodů
Komar55
Komar55
414 bodů
8
.
Llucinka
411 bodů
4
Nikdy jsem nebyla fanynkou techto superhrdinskych filmu a taky jsem na tento nesla uplne z vlastni vule. Pak tedy ani nejsem zklamana, ze tento film byl tak spatny. Dejova linka byla hrozne zmatena a cely film pochybujete, jestli jsou superhrdinove dobri nebo zli. Stopaz je pekne dlouha a vsehovsudy tu jsou tri akcni sceny, takze se film hroooozne tahne.
kacko135
kacko135
391 bodů
5
Samozřejmě jsem to celé srovnával s Nolanem a to je prostě chyba. Nikdo není Nolan a Zack Snyder už teprve ne. Pokud existuje v Batmanovském univerzu zajímavější látka než souboj Batmana proti Supermanovi tak mě to není známo. Rozhodně jsem nečekal že celému jejich trošku z prstu vycucanému konfliktu bude udávat tempo Lex Luthor. Pro mě jasný adept na jeden z nejhorších castingů mě příjemně překvapil. Eisenberg dlouho takhle zajímavě nezahrál. Přitom z Jokera zase tolik neopisuje a našel si svou vlastní polohu. Jak říkám příjemné překvapení. Film je notně temný a tuším že v mých očích mu pravděpodobně druhá projekce spíše pomůže než ublíží. O jednu z nejlepších komiksovek všech dob se nejedná ani náhodou. Ti Nolanovi Batmani prostě nastolili zcela jiné standardy a oproti tomu působí každý další filmík jak neškodné blbnutí. Problém vidím samozřejmě i v tom že jako divák krátka stárnu. Vyrůstal jsem na Rambovi, pusu dokořán mě otevřel Terminátor 2, potom Matrix, po něm Temný rytíř a loni v létě Mad Max .... v roce 2016 se příjemného šoku zřejmě nedočkám, ale člověk nikdy neví. Nejočekávanější film roku v mých očích ambice určitě nepotvrdil.
TerkaCZ
TerkaCZ
354 bodů
7
Nejprve bych chtěla poděkovat kinoboxu za možnost se na film podívat...na večerní relax určitě skvělý. Místy jsem se trochu ztrácela (scény ne vždy dobře navazovaly), někde to bylo až přehnané (ale to jsem v tomto případě předem nějak očekávala, když se na plátně sejde Superman, Batman, Wonder Woman a nevim, co to bylo za divnou příšeru). Nejsem takový znalec komiksů, abych moc rýpala, takže prostě pro mě dějově průměr, občas (téměř) epické akce, dobrá hudba...a Henry Cavill.
Lemmy01
337 bodů
7.5
"Pokračování" Man of Steel je kvalitnější, než předchozí film. Batman je paradoxně nejlépe vykreslenou postavou příběhu. K ucelenému scénáři však schází určitá spojitost a gradace (většina karet byla rozdaná už v traileru). Hudební podkres je skvělý.
S7evin
S7evin
331 bodů
3
Scénář je naprostá zoufalost, půlka věcí nedává smysl. Batman a Robin se rázem stali kvalitním filmem. O motivaci kohokoli k čemukoli se nedozvíme vůbec nic.. Batfleck celkově je tu jediný snad trošku fajn, úvod s ním a počátek nepřátelství, ale stáčí se to pak do čím dál větší bizarnosti, místo jakékoli logiky jen wtf peklo se spoustou keců kolem. Ani ta akce většinou není dobrá, když si odmyslím generické CGI výbuchy a další hroutící se domy. Prostě děs běs.
Skeiron
Skeiron
324 bodů
10
Nechápu, proč na tenhle film chodí lidé, kteří nemají k postavam žadný vztah... Pokud neznáte originy, tak vám film prostě nic řikat nebude, to však není jeho chyba. To je jakoby 60-ti letá bába šla do kina na Miss Březen, prostě to nebude jeji šálek kávy a bude to pro ní "sra*ka", to samé platí pro tupé stádo českých diváků, kteří jako metu komiksových filmů berou barevné, vtipné, mírumilové a idealizované Avengers. POCHOPTE UŽ, ŽE KDYBY PO SVĚTĚ BĚHAL HULK TAK TO ASI MOC PRDEL NEBUDE A NADĚLÁ ŠKODY TYPU MAN OF STEEL. Batman v Superman je pro mě, jako fanouška komiksů a někoho kdo má o postavách přehled, zdaleka nejlepší komiksový film, který jsem kdy viděl. Batman genialně spracovaný a Affleckova tvář je odedneška Waynova tvář, Cavill je prostě Superman už od pohledu, Gadot byla tajemná a jsem rád, že né příliš feministická, Lex Luthor... smekám Eissenberg je něco jako Ledger a Joker, prostě nová ikona. Nechci spoilerovat nad ostatními postavami, ale sceny, kde se objevili, ostatní "meta-humans" mě nabudíli pro JL a zřejmě mi způsobí vlhké sny na dost dlouho. 5* nemá konkurenci.
paniks
319 bodů
5.5
Celkem zbytečný film, není nad původní předchozí filmy s touto tématikou. Určitě stojí za shlédnutí, ale aspoň vím, že to stačilo a nikdy více.
dana-hrozkova
318 bodů
6
film jsem viděla na projekci (díííky). A byla jsem docela zklamaná. Je to rozporuplný velkofilm. Digitální triky na spičkové úrovni, ale finální souboj je dost odfláklý, a je to celé dost potmnělé. Herecky je to spíš standart, víceméně díky horším dialogům. Ben Afleck zahrál dobře. Lex Luthor byl pojat jako kříženec s Jokerem, asi aby tam byla záporná postava od Batmana, a to mi moc nesedělo. Největší problém je nevyrovnaný scénář, hlavně v závěru to dost drhne. Působí to, jakoby autorům docházel čas. Úplný závěr filmu, to je čistý klon Transformerů.
jarousek1981
314 bodů
7.5
Děkuji kinoboxu za projekci.Už mě pomalu přestává bavit kombinace všech super hrdinů dohromady.tento Trent bohužel má i studio Marvel. Divný Trend. Zpět filmu přišel mi moc temný. Jinak děj fajn, jen mi po pravdě nesedí Ben Eflek jako Batman.Ani tak herecky, ale stářím.Prostě mi do filmu nezapadal i ten kostým připomínal ironmanna.Kdo má rád fantastický filmy tak si přijde na sve.Luxusní zvuk Dolby atmos