Profilový obrázek

Komar55

Komar 55
414

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Plzeňský, Plzeň-město, Česká republika



The Batman
The Batman (2022)
10
Téměř dokonalý film a výborná nepřímá adaptace neméně skvělého komiksu Dlouhý Halloween, který je přesně někde na pomezí mezi 9 a 10 body. Film jako celek má sice poměrně dost menších příběhových labsů, ale ty jsou díky delší stopáži 3 hodin a naprosto dokonalé atmosféře Gothamu spolu s neuvěřitelnými hereckými výkony Roberta Patinsona, Andyho Serkise, Jeffrey Wrighta, Colina Farrella a dalších. Nemluvě o postavě Batmana, která je zde vyobrazena v poloze, ve které jsme ji prozatím v hrané neměli možnost vidět a i přesto, že se nejedná o ORIGIN a Batman v Gothamu potírá zločin již druhým rokem, tak mi film dokonalé představil charakter a morální zásady této postavy, které se nutno dodat až do samotného konce příběhu docela výrazně liší o klasického Batmana tak jak ho známe ze stránek komiksů. I kvůli tomu se však pro mě osobně jedná o daleko zajímavější a pestřejší postavu na prozkoumání. I když se zde najde pár příběhových klišé a scenáristických náhod, tak už jen díky té neuvěřitelně hmatatelné atmosféře je nutno jej vidět. TENTO FILM STOJÍ VÁŽNĚ ZA VAŠI POZORNOST.
Shazam! Hněv bohů
Shazam! Hněv bohů (2023)
7
Za mě se jedná o krapet lepší film, než první Shazam. Herecké výkony jsou přibližně na stejné úrovni, kamera se o něco zlepšila a spolu s nasvícení umí někdy vykouzlit opravdu úchvatné záběry, které však většinou kazí horší CGI. Zkrátka jestli vám sedla jednička, s dvojkou na tom budete na 80% skoro stejně. Jedná se o příjemnou superhrdinovku a akční jízdu kterou si nejde než užít.
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
9
Neskutečně energický, nahláškovaný, napínavý a odlehčený fantasy film, který už jsem v kinech dlouhou řadu let neviděl. Celý příběh stojí především na postavách, které samy o sobě nefungují tak dobře, jak by mohly, avšak dohromady tvoří nesutečně funkční tým nesourodých postav, jejichž chemie na vás během celého filmu neskutečně sálá zkrze plátno kina. Se zápornou stranou je to však o něco složitější. Na jedné straně tu je velice dobře zahraný a charismatický lord Forge s docela dobrou motovací. Na straně druhé však neskutečně otravná a nezajímavá Sofin s naprosto nulovou motivací a extrémně ohraným cílem (zničit/ovládnout svět). I když je tato zápletka dost ohraná, tak musím uznat, že pro film funguje velice dobře a na funkčnosti příběhu nic neubírá. Představení nového fantasy světa (tedy alespoň pro mě nového) tu funguje velice dobře a i když se tu skáče z lokace na lokaci, tak jsem se já osobně v příběhu nikdy nestratil a od začátku do konce na mě působil přehledně. Pár horších CGI efektů se zde také vyskytlo (i přes fakt, že se většina scén natáčela na reálných lokacích a s reálnými loutkami různorodých příšer). Díky jiným kvalitám tohoto filmu jsem však ochoten těch pár do očí bijící efektů přehlédnout. Co zde také funguje výborně jsou kouzla. Respektivě jejich pravidla a omezení, jako například, že teleportační hůl má dosah je půl kilometru atd. Tento film je zkrátka esencí podstivé akční fantasy jízdy, které nechybí rozmanitý svět, zajímavé charaktery, dobrá zápletka, vytřbený humor a lehce emocionální konec po kterém budete z kinosálu vycházet s pocitem uspokojení a úsměvem na tváři.
Iron Man 2
Iron Man 2 (2010)
6
Oproti jedničce je zde značný pokles kvality. A to hlavně v oblasti příběhu, který je pro celý Marvel Cinematic Universe zcela irelevantní. To však neznamená, že je to špatný film. Film je to vesměs velice zábavný, napínavý i dobře natočený a paradoxně jeho největšími mínusy jsou kvality předchozího filmu, proti kterým tenhle film působí jako úplný odpad. Není tomu však tak. Jedná se o příjemnou akční popkornovku, která zabaví, potěší a posune Tonyho charakter zase o kus dál.
Kocour v botách: Poslední přání
Kocour v botách: Poslední přání (2022)
9
Nečekaně dobře vypadající a dospělý animák, kterému nechybí srdce, skvělé dialogy, výborné vtipy, úžasná kynetická akce a nepopsatelně hrozivý záporák, kterému tak vychvalovaný Kang ze třetího Ant Mana (co se týče hrozivosti a vzbuzování respektu) nesahá ani po kotníky. Film má skvělé tempo, filozofický přesah a konečné ponaučení, které by si dle mého měli k srdci vzít všichni. Má to zkrátka vše, co jen to mít může a ještě mnohem víc.

Oblíbená díla

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5+3

Oblíbení tvůrci

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5+1