Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

62%

Komentáře a recenze 135

Dle počtu bodů
Leefko
Leefko
298 bodů
5
Snyder se opět kvalitně přecenil, a jeho snaha o extra komplikovaný příběh se mu zase rozpadá pod rukama jak domino. Hloupý scénář zachraňuje OK vizuál, a docela slušný Affleck.
lukas-korunak
284 bodů
6.5
Pro mě byl film celkem zklamání. Většinu děje jsou pouze dialogy, žádná akce, na které by podle očekávání měl být celý film postavený. Akce se objevila až na konci filmu a ještě takovým způsobem, který mi přišel velmi předvídatelný. Na druhou stranu se mi velmi líbilo charakterové zpracování Lexe Luthora. Maniak, pomatenec a šílenec.
speedy009
260 bodů
5
Film je pomerne sklamaním, v určitých momentoch má človek pocit že producentom došli peniaze a niektoré scény natáčali na záver a už nebol dostatočný obnos peňazí na efekty. Film neurazil, ale ani nenadchol. Rozhodne aj prekvapil, niektoré zvraty a dialogy mi pripadali až trápne, bohužiaľ. Batman v podaní Afflecka, ani zďaleka nie je na úrovni Balea
Verush
248 bodů
7.5
Jedna hvězda je za to, že to bylo tak milionkrát lepší než Muž z oceli.. Druhá za tu příjemně temnou atmosféru dolpněnou perfektním soundtrackem, třetí je za to, že Ben Affleck nebyl tak hroznej a já už dokážu žít s tím, že už nemůžu koukat na Christiana.. :D A čtvrtá za to, že si to prostě podle mě 4 zaslouží.. Líbilo se mi to.. :)
Mr.T
246 bodů
6
Tohle se moc nepovedlo. Hodně očekávaný střet 2 velkých ikon mohl dopadnout podstatně lépe. Nenapadá mě nic, co bych mohl vyzdvihnout. Paradoxně z ústředního trojlístku na mě nejsilnější dojem zanechala WW. To je ale asi paradoxně i tím, že měla nejméně prostoru :-) Affleck jako Batman nakonec uhrál se ctí jenom pod jedním naštvaným výrazem. S Balem, který uhrál i zhýralého Waynea se to prostě nedá srovnávat. Cavill je špatný a v jedné scéně, kde se pokoušel brečet, jsem pomalu brečel taky :-) Lex ujde, což mě taky překvapilo :-) Lois zbytečná. Největší průser je bezesporu scénář. Vůbec nechápete, proč postavy dělají to, co dělají a o co Luthorovi jde. Existenciální střed se vyřeší pomocí kouzelného slůvka Martha a všichni jsou najednou nejlepší kámoši. Další slabou stránkou je akce. Je špatně sestřihaná a postrádá jakýkoli silnější moment. Výjimkou je nástup Trinity za zvuků řízné vypalovačky. Samotný souboj je pak jeden klasický digiguláš, kde Batmanovo role spočívá v uhýbání střelám. WW ho bojově totálně válcuje, což je taky trochu smutné. Snydera by měli co nejdřív vyměnit, bude to jen horší. Prostě za mě zklamání, ale zas nejsem takový ortodoxní fanoušek, aby mi to nějak trhalo žíly :-) Kategorie vidět a zapomenout :-)
Wasper
Wasper
225 bodů
7.5
Jak napsal Slasher: ,,Marvel to dělá veskrze pro blbečky a pro děti, DC pro dospělý...". Nemusíme s tímto prohlášením úplně souhlasit, ovšem určitě je třeba se nad ním zamyslet. Ve filmech od Marvel se určitě vyskytuje větší počet vtipných hlášek či celých scén, které mohou mít jak pozitivní tak i negativní dopad. DC snímky naopak sázejí na vážnější tón a především temnější atmosféru. Samotný Batman v Superman odpovídá právě výše zmíněným atributům DC. Veze se na podobné atmosféře jako Man of Steel a Dark Knight. Kromě temnoty se zde objevuje i určitá rychlost tempa filmu, která je na celkem vysoké úrovni. Akce střídá akci, epický záběr střídá epický záběr, vše je velice silně podbarveno hudbou. Tak se dostáváme pravdepodobně k největšímu plusu celého filmu a to je právě zmíněná hudba. Spojení legendárního Hanze Zimmera s nadějným Junkie XL, který zajistil parádní soundtrack k Mad Max: Fury Road, se určitě vyplatila! Dalším světlým prvky byl výkon Jesse Eisenberga, jenž byl svým projevem takřka dokonalý, že by se vyrovnal Jokerovi Heatha Ledgera. Posledním pozitivem filmu byly jeho lehce upozaděná, která pro samotný děj nemusejí být tolik významná, jelikož nejsou u průměrného diváka vyžadovány, ale samostatně jsou velmi relevantními. Jedná se především o filozofické myšlenky, zda mocný může být dobrý, otázka držení kryptonu jako pojistka, také dilema Supermana ohledně pomoci lidem. Přehnaná vlna akcí a snaha o epičnost jsou jedním z negativ filmu, křečovité snažení divákovi poklesnout bradou někdy účinně působila, jindy zase nefungovala, a nenacházela svá uplatnění. Dalším velkým mínusem je určitě nepochopitelné chování postav. Motivace určitých aktérů k určitým činům je nám naprosto zahalena, i když nám jsou v některých scénách implicitně vysvětleny důvody jednání hlavních dvou charakterů, nestačí to. Poslední a zároveň největší pohroma filmu je, podle mě, Amy Adams a návazně i celý její milostný vztah s Clarkem Kentem. Její scény jsou většinu času nesnesitelně patetické a úplně zbytečné. Batman v Superman: Dawn of Justice je obecně dobrým intrem k budoucím pokračováním, má spousty kladných i zároveň záporných stránek, podívaná je to dobrá, občas se sice zastavíte a řeknete si ,,lol, to je trapný" nebo ,,wtf, kterej blb dělal scénář?", ale v určitých částech nechává film diváka zamyslet se nad určitými fakty a atmosféra je povedená. 23. 3. v Premiere Cinemas Praha Hostivař
shalmirane
223 bodů
8.5
Pobavilo, boje hrdinů byly uvěřitelné, stejně jako nevyhraněný konflikt - žádný z nich nebyl jasný dobrák či záporák (byť z traileru měl být špatný Superman) - uvěřitelné motivy obou.
  • vyrovnaný boj hrdinů
  • zavěřečné "deus ex machina" monstrum
spooneres
221 bodů
5
Pěkné, ale na Marvel nemá.
leriel
213 bodů
4
No nečekala jsem moc, ale taky nic moc se mi dostalo v plné výši. Tak jak se mi líbil film Man of steel tak přesně takhle se mi nelíbí Batman v Superman. Navíc Ben Affleck je neskutečný dřevák, který z Batmana dělá hrozné motovidlo. Nedá se vůbec srovnávat s Christianem Balem.
xverca
205 bodů
3.5
Velké zklamání.