Thor: Temný svět

68%

Komentáře a recenze 83

Dle počtu bodů
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
7
Sterilnější pokračování ve kterém se utopilo spousta peněz a ne vždy je to vidět. Temní elfové jsou nevýraznou, nezáživnou hrozbou a jejich motivace je jen ukázkou jednoduchosti scénáře. Oproti prvnímu filmu je druhý Thor mnohem velkolepějším sci-fi/fantazy dílem, které relativně dobře odsýpá a rozšiřuje fiktivní vesmír. Dějová linka s Erikem Selvigem do základní kostry příběhu z prvopočátku moc nesedí, ale nakonec si svůj prostor opodstatní a dotáhne Thora do konvenčního, nepřehledného a nudného finále. Tedy celý závěrečný akt je zbytečně nechtěnou a protahovanou komedií.
Jaroslaw 23
1 448 bodů
6
6/10 Bohužel,jedna z těch slabších marvelovek.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
4
Bohužel jedna z nejhloupějších marvelovek kterou jsem viděl. Kamenem úrazu je, že ve jménu bezmyšlenkovité akce byl děj zahrabán hluboko pod zem. Tolik stupidností v jednom filmu jsem už dlouho nezažil. Proč například všichni Asgarďané používají pouze sečné a bodné zbraně, když z toho, jak je temní elfové rozmašírovali, jasně vyplývá, že střelné jsou účinnější. Obecně celé pojetí laserových kanonů a létajích lodí ve tvaru labutí mi k Asgardu vůbec nesedí a značně to kazilo atmosféru. Antagonista se opět vyloupne odnikud a chce překvapivě zničit celý svět. Až na scény s Lokim humor ve filmu chybí. Loki je obecně jediný, kdo oplývá nějakými emocemi a sledovat jeho příběh je skoro až jedinou zajímavou stránkou filmu. Akce je umělá až hrůza. Méně barviček a výbuchů by občas pomohlo. Vztah mezi Jane a Thorem funguje v rámci možností dobře. Sice ne tak dobře, jako v prvním Thorovi, ale ujde to. Bohužel film postrádá jakýkoliv hlubší smysl a vzhledem k nepovedené akci vůbec nemá smysl ho zhlédnout. Jen ještě na závěr bych chtěl poznamenat, že celé závěrečné dějství je naprosto bizarní. Už jen způsob, kdy na místo přiblížení světů přišli tím, že si spojili tužkou různá místa. Co kdyby se jednou ono místo třeba nenacházelo uprostřed, ale tvořilo by další vrchol mnohoúhelníku? To by asi byli nahraní. No a potom Malekith Thora celou dobu válcuje a Thor ho nakonec porazí házením teleportačních tyčí, které doktor Selvig vyhrabal bůhví odkud. Stejně tak i způsob, kterým Jane přišla k Aetheru. Opravdu ji teleport přenesl zrovna na místo, kde se Aether nacházel? Prapodivné. Thor: Temný svět rozhodně patří k filmům, které si běžný divák může s klidným svědomím odpustit.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
Jedno z mála pokračování které se mi líbilo více než první díl. Jsem natěšen na to co Marvel udělá s filmovým univerzem dále, ale Captain America Zimní voják vypadá velice nadějně. Jinak tento díl mi připadal celistvější a více akčnější než jednička.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
8
Thor syn Ódinův v podobě Chrise Hemswortha již podruhé rozeťal Mjöllnirem oblohu a jeho tažení bylo stejně kouzelné jak v prvním epochálním díle ba možná toto pokračování se mi zdálo o špetku hřmícího blesku lepší. Tuším dle náznaku jenž nám byl v závěru nabídnut blížící se pokračování, kde se moc těším na Sběratele. Věřím, že donutí Thora zas pozvednout a roztočit hřmové kladivo nad hlavou v úžasně strhující dobrodružné podívané.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
8
Thor dvojka, opět excelentní, gradující a pompézní jako v prvním díle. Chris Hemsworth a Anthony Hopkins byli super, ale Natalie Portman a Tom Hiddleston je mocně převyšují, ať už svými hereckými schopnostmi tak i neměnným charisma. Počiny Alana Taylora mě po Hře o trůny a právě po Thorovi začínají bavit čím dál víc - myslím si, že Terminator 5 bude pecka! Odkazování na Avengers je prostě parádní a nikdy mě neomrzí. Se samou chválou ale musím šetřit, a tak i na Thorově temném světě najdu pár much. Jednou z nich je až přehnaně roztěkaný děj. Celkově ale hodnotím Thora 2 velice kladně.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
7
Druhý díl je lepší než první. Lépe propracovaný příběh. Miluju komiksový příběhy kde se může stát úplně všechno.
  • dobré obsazení
  • krásná Portmonka
Yancl
Yancl
1 020 bodů
7.5
Z mého pohledu téměř totožná situace jako u posledního IronMana ... čekal jsem hodně -> dostal jsem méně. Nebo-li pokračování výborného Thora NEDOSÁHLO, dle mého, takových kvalit, jaké jsem v širším aspektu očekával. Je to jasná blockbusterová pecka, která obsahuje všechny potřebné ingredience k uspokojení filmových nadšenců .. to ANO ! Opět nádherná vizualizace, ozvučení, výborná akce, (ne)čekaná porce elegantního humoru .... těch pozitiv je spousta, proto také nový druhý Thor lahodí lidskému oku. Jenomže, jednička byla přeci jen taková jednoduchá, prostá a to z ní dělalo kvalitní podávanou ... tohle pokračování je dost překombinované a plné situací, ve který jde přehnaně cítit moc efektů, i když by tam řada těchto scén být ani nemusela. Po druhé projekci zůstávám na stejném hodnocení .. nebo-li kvalitní pokračování s porcí digitálních efektů, které není tak výrazné jako díl první.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
8
Další celkem slušně provedená "Marvelovka". Zajímavé základní propojení více světů.
  • vtip
  • příběh
  • časté překvapivé zvraty
Medúska
Medúska
947 bodů
9
Jeden z mála případů, kdy není pokračování úspěšné jedničky propadákem. Film jsem si v kině užila a příznivcům tohoto hrdiny doporučuji.