Thor: Temný svět

68%

Komentáře a recenze 83

Dle počtu bodů
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
7
Temný svět to je, ale přijde mi že je temný na sílu a z donucení. Ne protože se v příběhu objeví něco temného, ale jen proto že to tak filmaři chtěli. Chápu že museli vzniknout i temná díla Marvelu, ale tohle je nějak divně na sílu. Buď tam chybí půl příběhu nebo někdo něco zvoral. Musím ocenit přítomnost Lokiho, ta jako obvykle stála za to a díky němu dávám 70% jinak by to bylo méně. Dívám se po čase na celé univerzum podle chronologie, a je bohužel znát nevyrovnanost některých filmů proti jiným. Uvidíme co MCU ukáže dál vzhůru na další příběhy.
myllyn
myllyn
885 bodů
8.5
druhé pokračování příběhů o thorovi a další kámen nekonečna, pomalu se nám tu sbírali střípky infinity stones. Jane v ohrožení a Thor by pro ni udělal vše na tomto i onom světě. škoda, že mu musela umřít matka ale jinak by neměl koho pomstít. Loki jako vždy vynikající.
EXpenzza
EXpenzza
747 bodů
5.5
Pro mě první zkutečně bezpohlavní marvelovka od prvního Thora. Akce nudná, prostředí hnusné (a to jsme sakra na vzdálených planetách), příběh odfláknutý a záporák špatný dokonce i na poměry Marvelu. Naopak Loki je zpátky a je z něj boží sidekick. To je ale na to, že se jednalo o snímek (a sérii) mající v případě, že by se povedl, obrovský finanční potenciál, dost zoufalý.
mikewin
mikewin
569 bodů
5.5
Bohužel dvojka nejen v pořadí, ale i celkovým vyzněním. Po prvním filmu jsme se těšili na pokračování, které však zklamalo. Ne že by byly snad horší herecké výkony nebo efekty, ale příběh byl značně předvídatelný a i "překvapivé" zvraty se daly vcelku přepokládat.
Adam Fantasy
Adam Fantasy
526 bodů
6
Po prvním dílu je film znatelně horší. Tempo tu je smrtící. Film je šedivej až nudnej. Druhý Thor není vyloženě špatný (podle mého názoru, ale lepší jak Thor 4) koukat se tak nějak dá. Nejvíc se mi na filmu líbil vztah mezi Thorem a Lokim, ale to je vše. Ve filmu se řeší nějak temnej elf Malekith co by rád získal... Bla bla bla. Nuda.
pateta
461 bodů
Bezva příběh, bezva natočení. Pastva pro všechny smysly.
Alienka2014
Alienka2014
364 bodů
9
Mám ráda dobrodružné sci-fi. Viděla jsem už Thora jedničku, Avengers... a podle mě je tenhle poslední kousek velice povedený. Skvělé výkony Chrise i Natalie, akce, místy dramatičnost, pak zase nadlehčení humorem... prostě spokojenost.
  • skvěle jsem se bavila
pesrex
277 bodů
9
Já, nadšená divačka jsem byla nadmíru spokojená.OK!
Ten fialovej
Ten fialovej
202 bodů
5
Film mi přijde srovnatelný s jeho předchůdcem z roku 2011, avšak i když je byl a stále je o 20 milionu dolarů dražší, je v něm vidět trochu nedodělaných detailu jako třeba efekty. Někdy vypadají jak z projektu studentů na základce a dle mě je to velká škoda v té době jel spíše marvel na kvalitu a né na kvantitu a suchý nucený humor proto dost dobře nechápu proč tento projekt tak ‚‚odflákly".
  • obsazení
  • zápletka
  • scénář
  • efekty