Anakonda

49%
Anakonda
Mladá režisérka dokumentárních filmů Terri vyráží se svým štábem na řeku Amazonku. Cílem expedice je vypátrat a nafilmovat legendami opředený indiánský kmen. Zanedlouho po vyplutí zachrání filmaři život drsnému lovci hadů jménem Paul Sarone, jehož loď uvízla ve vodních travinách. Sarone naoko projevuje vděčnost, ovšem krátce po jeho vstupu na palubu se za podezřelých okolností vážně zraní jeden z filmařů. pokud má přežít, musí se výprava co nejrychleji dostat do přístavu s nemocnicí. Aby ušetřili dva dny plavby proti proudu, navrhuje vychytralý Sarone zkratku přes podezřelou lagunu. Hnáni strachem o život přítele filmaři souhlasí. Netuší, že za pár hodin se sami octnou ve smrtelném nebezpečí. Obří anakonda ztrestá každého, kdo se pokusí proniknout na její teritorium. Navíc má se Saronem zjevně nevyřízené účty...



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
4.5
Klasický béčkový brak ve kterém se kupodivu pohybuje povedené herecké osazenstvo v čele s krasavicí Jennifer Lopez. Pokaždé,když se Anakonda objeví na scéně tak jsem se mohl potrhat smíchy,protože její digitální podoba je fakt strašná. Za jedno shlédnutí to určitě stojí - minimálně k nějaké lahvince alkoholu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
6
Největším negativem tohoto (kupodivu) trháku je přílišná roztříštěnost příběhu. Byť to zpočátku vypadá nadějně, nic v ději nemá přirozený vývoj. Hodně se tlačí na pilu a tak se místy dějství tváří jakoby osekaně. Atmosféra se buduje hlavně doprovodnou hudbou a to dost často zbytečně. CGI had dnes vyniká levností, ale ve své době byl standardem. Umělé loutky už jsou takové, jaké být mají. Že tvůrci nepoužili skutečnou živou Anakondu snad nepřekvapí. Vyzní to divně, ale v žánru ekohororů se zase jedná o to nejlepší co v 90. letech vzniklo. Je to hlavně výpravou a zázemím. Proto je ohromná škoda nekvalitního scénáře a velkým nadějím.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Je to tak špatné, až se na to dá koukat. Anakonda honící hrdiny po pralese, která je sežere, vyzvrátí a sežere další... no, není to k nakousnutí?

Dodatečné informace

Původní název:
Anaconda (více)
  • USA Anakonda
  • USA Anaconda
Premiéra v ČR:
24. 7. 1997
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Anakonda je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Anakonda


Podobné


Powered byJustWatch