Jennifer Lopez se možná zbláznila. Megalomanství jejího muzikálu však musíte obdivovat

Jennifer Lopez se možná zbláznila. Megalomanství jejího muzikálu však musíte obdivovat
This is me... Now | Amazon Prime Video
Málokterá celebrita má takový popkulturní vliv, což si přirozeně vybírá svou daň. Úspěšná popová zpěvačka a herečka známá z filmů jako Anakonda, Krásná pokojská nebo Zlatokopky vyvažuje profesní úspěchy a všeobecný obdiv krušným milostným životem. První dvě manželství Lopez vydržela rok a následný medializovaný vztah s Benem Affleckem, s nímž chodila v letech 2002 až 2004, prý oběma partnerům vynesl posttraumatickou stresovou poruchu. Těžko snášeli štvavou publicitu, která se mimo jiné otírala o finanční a kritické fiasko jejich prvního společného filmu, romantické komedie Láska s rizikem (Gigli) z roku 2003.
This Is Me...Now
This Is Me...Now
49%
Po zkrachovalém manželství s Marcem Anthonym a přerušeném zasnoubení s baseballistou Alexem Rodriguezem se Lopez znovu ocitla v Affleckově náručí a v roce 2022 se vzali. „Jsme starší a moudřejší. Víme, co je v životě opravdu důležité,“ pověděla herečka časopisu Variety s tím, že hlavní je nelhat sama sobě.
This Is Me...Now: trailer | Amazon Prime Video
This is me... Now duchovně navazuje na dvaadvacet let starou nahrávku This is me... Then a přichází v pravý čas. Nejenže se premiéra kryje s vydáním přidruženého alba, ale americká veřejnost nyní hltá popové hvězdy jako Taylor Swift a Beyoncé včetně jejich úspěšných koncertních filmů. Mocné ženy hýbou nevyzpytatelným showbyznysem jako nikdy a Jennifer Lopez jim hodlá svým filmovým projektem vypálit rybník. Trailer na vás totiž zaručeně zapůsobí, ať už ve zlém jako chaotická namyšlená póza, nebo v dobrém coby nejodvážnější muzikál minimálně od La La Landu (2016).
Lopez se s Affleckem projíždí na motorce po vodní hladině, třikrát se vdává a na terapii hovoří o dětských nocích po boku sestřičky, jíž vždy záviděla klidný a nerušený spánek. Nejdůležitější je být milovaná, ale také dokázat, jak je silnou a nezlomnou osobností. A to bude film deklarovat nejen slovy, nýbrž i bláznivým příběhem na pomezí mnoha žánrů s nejasně stanovenými pravidly světa. Ten je chvíli reálný, jindy hyperrealistický a posléze už evokuje čistou sci-fi plnou ohromujících scenérií, nablýskaných kulis a epických choreografií.
This is Me...Now
This is Me...Now | Amazon Prime Video
Podle scénáře Lopez režíroval Dave Meyers, jenž na hudebních videoklipech pracoval s Coldplay, Edem Sheeranem, P!nk, Imagine Dragons či Billie Eilish. Vizuální metafory, taneční inscenace a agresivní střih má tedy v malíku, ovšem v případě This is me... Now zřejmě půjde o celovečerní sebepoznávací odyseu s tradičními narativními prvky, která... Bude krotit tajemství mnohovesmíru?
Ambice směřují vysoko a sympatické reference na Zpívání v dešti doplňují pestrobarevné výjevy, z nichž se už během dvou minut točí hlava. A nemusí to být nutně v dobrém. „Nic nevykřičí: ‚Jsem vdaná za áčkového filmaře!‘ naléhavěji než dvě minuty a patnáct vteřin toho, co jsem právě viděl,“ zní jedna z výmluvných reakcí na platformě X. Taková už však Jennifer Lopez nejspíš bude. Prahnoucí po úspěchu, lásce, seberealizaci a pořádně divoké show.
zdroje: Variety, The Independent