Gladiátor

87%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Icorio
235 bodů
9
Skvělý film. Skvělý soundtrack.
SoulMan
235 bodů
9
Typický hollywoodský trhák se spoustou akce, emocí a zvratů. Hlavní hrdina generál Maximus Decimus(jménu k němu sedí jak vyšité) vede římské armády severu za Marca Aurelia, je neohrožený ctnostný muž, který by zemřel za své slovo. Z generála otrok z otroka gladiátor mocnější než císař. Krásná pohádka, která diváka pohltí se skvělým soundtrackem, ale našel jsem pár nedostatků...římská pěchota nepoužívala klasický římský pilum a uvěřitelnost dějě není moc velká. Přesto famozní podívaná
zdenda-subrt
214 bodů
9.5
Filmy kolem Říma mám rád, ale málo se jich povedlo a málo jich dosahuje kvalitou právě na Gladiátora, který mě nanejvýš uspokojil. Jak příběhem, hereckým obsazením, tak i krásnou hudbou, která - co si budeme povídat - hraje ve filmech také důležitou roli. Navíc mě tento film rozplakal jako malé děcko
Luci69
156 bodů
9.5
Snímek Ridleyho Scotta opravdu obnovil historické velkofilmy, a tudíž připoutá k obrazovce i veškerou dnešní generaci. Hra citů mezi velkými herci Russellem Crowem a Joaquinem Phoenixem je bezchybná, i když někdy se zbytečně moc polemizuje. A sám Phoenix by nemusel dělat před svojí sestrou, jež byla proti němu, takového chudáčka a ukazovat jí tolik slabin. Přesto Gladiátor omámí výpravností a přesnou konstrukcí gladiátorských her i zákulisí arén opepřenou o vizuální efekty dodávající nadčasovanost tématu, o špetku moralizováním prostřednictvím pravého bezlítostného hrdiny - GLADIÁTORA Španěla a o svědomitou konstrukci, která se nevymyká kontrole skvělému režiséru Ridleymu Scottovi.
pejtanek
pejtanek
156 bodů
9
Klasika historického žánru, nádherné, Russel Crowe v parádní roli, o které se může každému herci jen zdát, co víc se dá říct, hromadné scény a bojové okamžiky výborně udělané, masky skvělé , chtělo by to jen víc takových filmů, to by se pak snad kina zaplnila.
bubu
112 bodů
7
strhující hudba, ale film na můj vkus příliš dlouhý
OndraSed9
109 bodů
9.5
Báječný film s Russellem Crowem v hlavní roli.Tento film zaujme především zajímavým dějem, skvělou akcí, ale i zajímavými lokacemi. Příběh se odehrává v Evropě, ale i Africe a pojednává o zradě a pomstě. Prostě řečeno báječný film v režii Ridleyho Scotta.
starskyxaj
starskyxaj
108 bodů
9.5
perfektní film :) bez chyb !
kafac
94 bodů
10
Geniální OST, výborné po stránce vizuální. Herecky jsem neřešil ;)
wee_dram
93 bodů
8.5
Až do nedávného Marťana byl právě Gladiátor poslední opravdu povedený Scottův film. Úžasná hudba, herci i ta pravá, ještě "devadesátková" velkolepost.