Gladiátor

87%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Kuroni
Kuroni
652 bodů
7
Rozhodně nejlepší snímek s Russelem Crowem v hlavní roli.
TomSti
TomSti
583 bodů
9
Jeden z posledních opravdu velkolepých snímků, které mají potenciál zapsat se do filmové historie. Russell Crowe ve své nejlepší formě a možná také jedné ze svých zásadních rolí ztělesňuje muže jdoucího na smrt, který však musí vyrovnat jeden dluh s vládcem své země. Velmi silné, hudebně a technicky (ach ta kamera) nádherné. Proč tedy nepřichází plný počet? Možná až moc jednoduchý příběh, možná až moc dlouhé, možná to chce jen víc shlédnutí. Přesto si Maximus Decimus Meridius zaslouží pozornost diváků napříč publikem, takových filmů jako Gladiátor moc nevzniká. Bohužel.
Morena
583 bodů
9
super film a na Russella Crowe je pěkná podívaná.
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
8.5
Podle mě je to také skvělá hudba, která Vás vyloženě příjemně strhává do děje a hlavě do všech těch soubojů, které se zde odehrávají. Režie je samozřejmě výborná. Skvělý je Joaquin Phoenix jako zákeřný a nečestný podrazák. Dobře zahraný je samozřejmě i generál Maximus Russellem Crowem. Gladiátor se celkově povedl.
Liki12
446 bodů
9
Gladiátor je můj nejoblíbenější historický film. Crowe a Phoenix předvedli úchvatné výkony, i když si myslím, že Phoenix měl těžší roli a vžil se do ni o něco lépe než Crowe. Atmosféra skvělá a filmu dodává i potřebné nádherná hudba Hanse Zimmera, kterou bych mohl poslouchat neustále. Opravdu nemám, co filmu vytknout.
michael-majky-kupcik
341 bodů
9.5
užasně natočenej film s užasným příběhem a výborně zahranou rolí Russella.
Petra8619
Petra8619
329 bodů
9.5
Moc hezký film o mužské hrdosti. Pro ženy zase doják :-)
Stanulda007
Stanulda007
244 bodů
9
Filmek obřích rozměrů, pro mne další nezapomenutelný zážitek v kině, a pro Ridleyho Scotta další eso v kapse. Russel crow je prostě sympaťák a to se nezapře, navíc v roli Římského generála / gladiátora je prostě geniální. Celý film má perfektní tempo, není tam sand pasáže kdy bych se nudil, nebo si zakrýval oči a říkal si " ježiš, co to tam zas dávaj za hovadinu". Prostě jsem se neskutečně bavil, a pro mne určitě jeden z top 10 filmů. 4/5 - 90%.
Martina291086
Martina291086
239 bodů
8
Podle kritiků prý nejlepší historický velkofilm. Já z něj tak nadšená nebyla. Jasně, první velká vlaštovka, která nabídla na svou dobu něco extra a každý to chtěl vidět. Nevím, čím to je, jestli obsazením nebo prostě atmosférou filmu... Prostě nemusím tento film vidět častěji než jiné. I když film vlastně neměl nic špatně...