Gladiátor

87%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
michal-svarc
90 bodů
10
Naprosto luxusní historický film. Skvělá výprava. Úžasná hudba Bezvadné herecké obsazení.Phoenix i Crowe excelují. O fantastických bitevních scénách ani nemluvě Na scénu Jsem Maximus Decimus Meridius,velitel severní armády.... se bude vzpomínat ještě za desítky let.
Lusil
74 bodů
9
Výborný film, ke kterému se ráda vracím. Taková srdcová záležitost. Russell Crowe je fantastický. Ridley Scott vytvořil něco nadčasového. Film sice obsahuje řadu historických nepřesností, ale to se dá prominout. Dialogy jsou celkem propracované. Film obsahuje hned několik dechberoucích scén, což ještě zvyšuje kvalitu filmu. Jednoznačně doporučuji.
Hydro92
Hydro92
54 bodů
10
The Best 💙
perdulka
40 bodů
10
Super film a ta hudba, prostě boží.
aknurem
aknurem
38 bodů
9
Gladiatora jsem poprvé viděl, když jsem byl malej capart (tzn. jako bych ho ani neviděl), pak jsem měl dlouhou pauzu +- 10 let a včera jsem dostal chuť to sjet znovu. Bylo to jako bych to viděl poprvé v životě, poněvadž za 10 let toho člověk prostě hodně zapomene... no a nestačil jsem se divit :-) Tohle je prostě tak parádně naleštěnej a vybroušenej velkofilm, že to snad ani není možný. Na scénáři by se určitě dalo ještě trochu zapracovat (hlavně v druhé polovině), ale čert to vem, tady jde především o vizualizaci a hudbu, která převyšuje vše ostatní! Herecké výkony velmi dobré, především mě však dostal Joaquin Phoenix, který zahrál šíleného císaře naprosto brilantním způsobem. Takže prostě a jednoduše 5 hvězd a dám si zase min. 10 let pauzu, abych si to mohl znovu vychutnat plnými doušky, stejně jako včera večír :-)
aktsevs
aktsevs
36 bodů
8.5
Tento velkofilm se Hollywoodu povedl. Výborné bojové scény na začátku a posléze gladiátorské souboje. R. Crowe hrál přesvědčivě, ale i výkony dalších musím ocenit. Přes svoji délku (Universal promítal těch 149 minut, ale včetně reklam, tak nevím, jestli to ještě nestřihli) jsem na film vydržel koukat dost pozorně, jen jsem nepochopil, jak se Maximus dostal do afrického otroctví, možná to bylo v sestřižené části. Poprvé jsem tenhle film kdysi nedokoukal, podruhé nám ho promítali v autobuse cestou z Itálie, nyní potřetí jsem si ho docela vychutnal. Vcelku věrně vypadaly i kulisy, dobrá byla hudba. Pět hvězdiček.
adohaj
adohaj
33 bodů
9
Ridley Scott dokázal vytvořit velkofilm se vším všudy - silný příběh, dobrý scénář, kamera, hudba a výborné herecké výkony. Russel Crowe hraje svou roli více než přesvědčivě a klasicky skvělý Joaquin Phoenix svou roli stejně tak. Na konci tento film vyvolává velmi silné emoce - stejně jsem reagoval před 7 lety, kdy jsem to viděl poprvé, a stejně jsem reagoval i nedávno, když jsem se na tento snímek znovu kouknul. Jedná se rozhodně o jeden z nejlepších velkofilmů, jaké byly kdy natočeny.
nikolasSoumar
nikolasSoumar
28 bodů
9.5
Úžasně silný dojem jak z výkonu Russella Crowa, tak ze samotného příběhu kazí jediná scéna - levitující gladiátor. I přesto je to ale můj nejoblíbenější film! Možná, že tvůrcům, kteří jinak odvedli skvělou práci, i tuto nedokonalost odpustím, ale ne hned... ne hned... ne hned.
slovan
24 bodů
9
tento film mám velice rád, je to velice zajímavý příběh z dob kdy to na světě nebylo vúbec jednoduché, avšak to není ani v dneska. russel crowe předvedl zcela bezchybný výkon, naprosto vynikající je zde hudba, kvalitní hudba , dělá púlku filmu, a zde to platí dvojnásob, doslova slzy v očích jsem měl nakonci filmu, tentokrát film neskončil happy endem ale shlédnutí opravdu stojí za to..