Vetřelci

87%

Komentáře a recenze 85

Dle počtu bodů
Icorio
235 bodů
9.5
Další z klasik.
zdenda-subrt
214 bodů
10
Akčnější než jednička, nikoli však lepší. I tak se povedlo
KarlosPHA
199 bodů
10
Tenhle snímek nikdy neztratí svoje kouzlo... na svoji dobu super a taky svoje udělal výbornej dabing.
JiříP
JiříP
140 bodů
10
Akční horror režiséra Jamese Camerona mi přijde z celé série Vetřelců prozatím jako nejlepší díl. Je v něm vidět, že ani cvičení žoldáci vesmírné armády by si bez pomoci Ripleyové neporadili a i přesto se zachránil pouze jeden z nich na rozdíl od malé Newt, která přežila sama na planetě plné vetřelců, dokud nebyla zachráněna.
MiLaCzech
MiLaCzech
123 bodů
10
Po prvním až hororovém filmu přichází Vetřelci jako akční film z pohledu vesmírných mariňáků (námořní pěchota) kteří musí zjistit, proč kolonie na LV-426 přestala komunikovat. Doporučuji rozšířenou verzi filmu.
  • svižná akce
  • ztísněná atmosféra
  • xenomorf
ales-kralik
101 bodů
10
ještě lepší než první díl
ANDY91
96 bodů
9
Vetřelec je věc, která mi kdysi docela rozklepala kolena v kině. Od té doby k němu přistupuju s respektem. Všiml jsem si, že z něho notně nasával inspiraci i můj oblíbený Červený trpaslík. Hudba a některé záběry jsou z něj doslova vykradené.
wee_dram
93 bodů
9.5
Tam, kde se Vetřelec Ridleyho Scotta spoléhá na téměř hororové drama, přinášejí Cameronovi Vetřelci skvěle natočené akční scény. Vedle Xenomorfa jsou Space Marines ve svých různých filmových podobách další popkulturní ikonou a spolu s opět skvělou Ripleyovou vytvářejí vynikající atmosféru tohoto filmu.
petr648
64 bodů
8
Dle mého nejlepší díl série. Zatímco jednička, i když skvělá, má místy příliš pomalé temto, tady vše ubíhá dynamicky vpřed. V podstatě válečný film plný vojenské taktiky a unikátní výzbroje. Prostředí vesmírné stanice tomu dodává správnou klaustrofobickou atmosféru. Parta vojáků zosobnuje všechny možné lidské vlastnosti, takže není problém si je oblíbit. Po první poznávací hodině se spustí pořádná řež, která dá zapomenou i na těch pár zastaralých triků.
Jaros71
Jaros71
51 bodů
10
Super 👌💪