Vetřelci

87%

Komentáře a recenze 84

Dle počtu bodů
farb
farb
2 064 bodů
10
Nádherná hororová akční jízda, na které jsem výrůstal. Fakt!
karlik4801
1 942 bodů
8
Brilantní počin Camerona skoro překonal Scottův první díl. Toto pokračování jedničce hodně šlape na paty. Drsní vojáci, vojáci poserové a vojáci bez tváře proti hromadě vetřelců. I přes jejich odvahu to dost prosírají. Mega vetřelec na konci filmu se doopravdy monstrozně povedl a ten souboj s "robotickou" Ripleyovou, to byla opravdu vynikající podívaná. A i když jsem zvyklý na nynější dobu, film jsem si užil.
beseda
beseda
1 931 bodů
9.5
Pro mě zejména nostalgická záležitost. V době kdy člověk sledoval filmy na VHS kazetách to bylo něco neskutečného! :-) Zajímalo by mě, kdyby se některé veleúspěšné staré filmy natočili dnes (v dnešní silné konkurenci), zda by měly stejné ohlasy u diváků. Každopádně Cameronovi fandím v další jeho práci a moc se těším co udělá z Avatara II.
65David21
65David21
1 852 bodů
10
Druhý díl je natočen úplně jinak než první. James Cameron to udělal podle sebe a díky bohu za to. Osobně se mi jeho styl zamlouvá mnohem více než Ridleyho jumpscare Vetřelec, jenž je udělán jako horor (Důvody v recenzi u Vetřelce). Tohle je jeden z nejlepších akčních filmů všech dob. Sigourney Weaver stejně jako ve Vetřelci hraje výborně. Dětská hrdinka byla velmi příjemná.
psico
psico
1 671 bodů
9
To co chybí ději nahradila akce a dle mého si s tím James Cameron poradil vskutku dobře. Navic se zde zrodila nová hrdinka, která se nepobí žádneho chlapa. Jen škoda, že to Vasquezová zabalila tak brzo, dost jsem jí fandil ale musela nechat prostor Riplayové :)
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
9
Úplně první pokus J. Camerona o pokračování, které posune film na úplně novou úroveň. S jistotou víme, že později mu to vyšlo a ne jednou. V případě Vetřelců není ale tahle otázka na místě a pokud ano, tak je to věc názoru. Výměna režiséra přinesla totiž nejen sebevědomé pokračování, ale zároveň úplně jiný žánr, který nastolil trendy v military sci-fi na následující dekádu a její typicky ověřené aspekty se v některých akčňácích objevují dodnes. Postava Ellen Ripley přinesla do filmového světa obdiv pro ženské hrdinky a díky Sigourney se v budoucnu úspěchu mohla těšit také Linda Hamilton v T2, kterou tímhle směrem svou inspirací na vetřelcích právě Cameron potom vedl a věděl moc dobře, co dělá. Zpětným měřítkem je krásné se na film podívat ve smyslu, že James je sám pro sebe inspirací celý život a aplikuje do svých příběhů již ověřené, ale upgradované stylizace. Tady byl ten zrod a je to povinností každého fanouška sci-fi žánru.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
10
Je to jiné než jednička,je to příběhově tupější než jednička ale je to stejná pecka jako jednička.Zatímco Scott nás dusil v tísnivé atmosféře na Nostromu,Cameron se utrhnul ze řetězu a servíruje nám tu akční pecku
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
8.5
Dvojka je naprosto jiná než jednička. Je tu daleko více akce, atmosféra není tak hustá, ale pořád se na to dá koukat. Dokonce velmi dobře. Nesmíme to brát optikou jedničky, pak je to skvělý film. A Ripleyová je pořád dobrá...
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Důstojné pokračování prvního dílu.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
9
Cameron je mistr sekvelů, ví ze všech nejlíp jak sekvely fungují a co potřebují pro to, aby třeba po originálu nebyly jen hloupé pokusy o vysoké zisky. Aliens mají vše, co takový sekvel potřebuje pro to, aby si udržel naší pozornost nebo co víc, aby nám vyrazil dech, přecijen dva nejlepší filmy od Camerona jsou sekvely a tenhle je jedním z nich.