Vetřelci

87%

Komentáře a recenze 84

Dle počtu bodů
bidlobox
3 802 bodů
Pro mé známé je to neuvěřitelné, ale na žádného Vetřelce jsem zatím neměl odvahu a chuť se podívat. Výjimkou není ani tento Cameronův (Či tito Cameronovi.) Je ale o co stát?
RolandBones
RolandBones
3 583 bodů
10
Jedno z nejzásadnějších děl Sci-Fi/Hororové tvorby je stále v plné síle i téměř po čtvrt století.Žádné další pokračování se už nedokázalo srovnat s tímto filmem.Skvělé,ano skvělé.A hlavně nezapomenutelné.To je ten film z kterého jsem měl jako malé dítě noční můry,přesto jsem ho sledoval s nezdolnou pravidelností.Povinost pro každého fanouška Sci-Fi
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Jde o jednu z kultovních legend filmové kinematografie která zabavý na dlouhé chvíle ale první vetřelec stále vyčnívá více a to jak příěhem ale taky hlavně atmosférou strachu která sice je zde ponechána ale celkem trošku vyprchala škoda i tak je to super.
  • efekty a masky
  • herci
  • originalita
  • příběh více méně konec
  • atmosféra strachu vyprchala
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
10
Atmosferově se to jako v jedničce krájet nedá,ale pokračovaní je vynikající,jěště aby nebylo když se režijního křesla ujmul James Cameron,kde nám více představil vetřelce,vizuální efekty se spoustou akcí,napětí a humoru posádky(Bill Paxton)velmi dobrý výkon,filmu dodával humor s dobrými hláškami "Jak vypli elektriku?jsou to zvířata!".Výborné napětí na konci přiběhu a skvělá Sigourney Weaver jinou herečku si ve všech dílech nedokážu představit.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
10
Tenhle film může za to, že jsem gay. Konkrétně Hicks. Nostalgické díky. Můj imaginární manžel číslo 0.
Ombak_Penari
2 764 bodů
10
Málokdy druhý díl překoná první. Tady se to povedlo. Dle mého názoru military pojetí vetřelci velmi sluší a druhý díl posunul celý příběh na vyšší level. Parádní a velmi pomalu stárnoucí záležitost.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Řečeno přeneseně tady kvalitu nahradila kvantita....nadsázka. To co v prvním Vetřelci bylo nové a překvapivé , se tady jen opakuje. Samotný vetřelec byl v prvním díle tím co diváky nejvíc přitahovalo..jakpak asi vypadá ?? Byl jen jeden a odhaloval se pooomaaaluu...v druhém díle jich je přehrčel a civí na nás z každého kouta. Překvapením v prvním díle byl také robot a k tomu ještě v opozici klidem atd...atd... Cameron samozřejmě vsadil na akčnost a to se mu asi vyplatilo..vzhledem na ohlas většiny diváků. Pro mne ale jednička zůstává Nr.One.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
9.5
Změna oproti 1.dilu.ze scifi hororu se nám Vetřelec vrátil,v mnohem větším počtu a proti bandě ostřílených vesmírných mariňáků.Zmena to byla ani k lepšímu ani k horšímu.co dodat další kultovka která krásně šlape,na 86 rok výborná audiovizuální stránka..Doslova ikonické zvuky pulznich pušek a detektoru pohybu,jsou tak kultovní že už to víc nejde...
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
8.5
Jak většinou druhý díl bývá horší než první, tento díl rozhodně není. Napínavý děj, malá holčička, která navzdory všemu dokáže přežít... Jako vždy absolutně skvělá Sigourney. Na tu dobu skvělé efekty, která byly uvěřitelné. Bere dech až do konce. Stojí za zhlédnutí.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Zřejmě nejlepší II všech dob. Jednička stála za nic. Lepší výkon, lepší režie, lepší scénář, lepší kamera, srovnatelně dobrá hudba, efekty na jedničku, a ten konec! Faktem je, že mě zklamalo to, že se na prvního vetřelce čekalo 57 minut, ale zbytek to čtyřnásobně vynahradil. Vetřelci by byli nejlepší film roku 1986, nebýt Smrt krásných srnců. Jee to asi zkreslené, ale dávám 100%