Profilový obrázek

JiříP

Jiří P.
140

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Údolí stínů
    Údolí stínů (2002)
    8.5
    Jeden z nejkrásnějších filmů z počátků války ve Vietnamu, který zachycuje výcvik a výchovu nových vojáků a důstojníků sedmé kavalerie, která vyměnila koně za vrtulníky. Nebýt této vyhrané bitvy, možná by ani nedošlo k vleklému konfliktu ve Vietnamu. Mel Gibson zářil.
    Nebe a dudy
    Nebe a dudy (1941)
    8.5
    Věčně nesmrtelný Jindřich Plachta a Jaroslav Marvan v úsměvné černobílé komedii, která dokáže i dnes potěšit a rozesmát. Takové roztomilé kloučky bych chtěl mít taky doma. Nejkrásnější scéna z celého filmu je trestání mladých rošťáků za rozbité okno. "Kde máš čepici?"
    Němá barikáda
    Němá barikáda (1949)
    7
    Škoda, že tento starý dobrý český černobílý socialistický film s hvězdným obsazením staré generace umělců již nedávají k výročí Pražského povstání, tak, aby se i mladá generace mohla něco z historie obrany Prahy v květových dnech poučit. Ve školách byste jim to měli pouštět!
    Chartúm
    Chartúm (1966)
    8
    Příběh generála Gordona, který se rozhodl sám bez podpory anglické vlády hájit obklíčený Chartúm před obávaným vůdcem islámského vojska Mahdím a tím zachránit jeho křesťanské obyvatele. Jeho názor a prohlášení, že je třeba šíření islámu zastavit, jak nejrychleji to jde, i za cenu vlastního života je velice aktuální. Anglická vojska dorazí do Chartúmu se zpožděním a Gordon je od té doby symbolem čestného nebojácného velitele.
    Ben-Hur
    Ben-Hur (2016)
    8
    Chápu, že pro dnešní mládež je třeba vytvořit dramatičtější a akčnější verzi, než byla nezapomenutelná oscarová verze (neuvěřitelných 11 oscarů!) s Charltonem Hestonem v hlavní roli. Zde se hlavní role ujímá Jack Huston. Jak poetické. Každopádně nejznámější závěrečná scéna - závod vozatajů - byla pomocí efektů patřičně zmodernizována a zdramatizována.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci