Partie krásného dragouna

73%
Partie krásného dragouna
Jednoho večera je ve své vile na předměstí zavražděna bohatá soukromnice Františka Zuzánková. Už po krátkém čase začne komisař Zdychynec, který spolupracuje na vyšetřování s policejním radou Vacátkem, ze zločinu podezřívat snoubence své dcery Kamilky, mladého poručíka od dragounů - Rudiho Macháčka. To, že v den vraždy přišel pozdě na taneční zábavu a choval se značně podezřele, není jedinou stopou, která ukazuje přímo na něj. Výslech mezi čtyřma očima však skončí hádkou a fackami. Zdychynec se svěří Vacátkovi a ten pošle za Rudim detektiva Brůžka. Ten vypátrá, že pohledný dragoun má pletky i s dalšími dívkami. Všechny jsou s ním v jiném stavu a všechny doufají, že se s nimi ožení. Mezitím Zdychynec přijde na další stopu, kterou je synovec zavražděné paní Zuzánkové, cirkusák Pepa Zuzánek. Který z mužů vraždil, to je otázka, na kterou musí najít odpověď Vacátko se svými detektivy Brůžkem a Boušem, za neocenitelné pomoci komisaře Zdychynce.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Partie krásného dragouna je parádní film. Kriminální příběh staré školy, skvělé herecké obsazení, vhodně zvolená hudba.. perfektní herecké výkony. Tyto kriminálky s radou Vacátkem mám rád snad všechny, tento příběh považuji za jeden z nejlepších.. 80%
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Povedená krimi tak jako ostatní jí podobné.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Zas jedna z prvotřídních detektivek s radou Vacátkem. Josef Abrhám v roli dragouna Rudiho Macháčka má skutečně náramný šarm! I když je to kriminálka, najde se ve filmu spousta komických scén. Skvělé výkony Jaroslava Marvana, Josefa Vinkláře a Josefa Bláhy už nejspíš všichni přijímáme jako samozřejmost.


Dodatečné informace

Původní název:
Partie krásného dragouna (více)
  • Československo Partie krásného dragouna
  • Československo Game of a Handsome Dragoon
Premiéra v ČR:
6. 8. 1971
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Partie krásného dragouna je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Partie krásného dragouna


Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch