Pěnička a Paraplíčko

72%
Pěnička a Paraplíčko
Jednou z největších postav, které vytvořil Jaroslav Marvan je vrchní kriminální rada Vacátko. Spisovatel Jiří Marek, autor literární předlohy, napsal tuto postavu podle čtyř skutečných pražských kriminalistů z období první republiky, ale teprve až když jí Marvan vdechl život, zajásal syn jednoho z oněch čtyř pánů radů: "To je přece táta!" Film Pěnička a Paraplíčko bezprostředně navazuje na oblíbený televizní seriál Hříšní lidé Města pražského. Volba padla na povídky z jeho další knihy Panoptikum hříšných lidí. I zde se vedle pana Vacátka objevují jeho podřízení – detektivové pan Bouše a pan Brůžek v podání Josefa Vinkláře a Josefa Bláhy. Film nesoucí podtitul "kasařská balada" ukazuje s úsměvným nadhledem pražskou "zločineckou galérku". Pěnička je kasař a Anča Paraplíčko chudičká šlapka. Jejich příběh málem vyústí v krvavý masakr, kterému zabrání jen moudrost a životní zkušenost rady Vacátka... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Můj oblíbený příběh s radou Vacátkem. Skvělý Radoslav Brzobohatý a Jiřina Bohdalová, o týmu kriminalistů nemluvě. Příběh je velmi propracovaný a je to krásná kriminálka po Česku. V detektivkách jsem ale dobří i dnes, jen toto má prostě své kouzlo. 85%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Krimi jak má být. Případ pro Marvana ja vyšitý.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Moc pěkný film ze staré Prahy, vynikající Radoslav Brzobohatý jako kasař Josef Pěnička. Jiřímu Sequensovi se podařilo vylíčit Prahu 30. let opravdu excelentně. Vynikající hudba Zdeňka Lišky!

Dodatečné informace

Původní název:
Pěnička a Paraplíčko (více)
  • Československo Pěnička a Paraplíčko
  • Československo Burglar and Umbrella
Premiéra v ČR:
9. 4. 1971
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Pěnička a Paraplíčko je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pěnička a Paraplíčko


Podobné


Powered byJustWatch