Hříšní lidé města pražského

86%
Hříšní lidé města pražského
Třináctidílný seriál starých kriminálních případů podle povídek Jiřího Marka ze sbírky Panoptikum starých kriminálních příběhů, která byla inspirována skutečnými případy policejních radů pražské kriminálky Knotka a Vaňáska z let 1925-1930. Názvy epizod: 1) Přísaha 2) Malý a velký vrah 3) Lady Macbeth z Vinohrad 4) Otisky prstů 5) Černé rukavice 6) Případ lichého střevíce 7) Lodní uzel 8) Telegram z Neapole 9) Turecké náušnice 10) Kaprova smrt 11) Hra 12) Špion přijede v sedm 13) Svědomí




Pete69
Pete69
29 102 bodů
9.5
Jen těžko bych hledal lepší sérii detektivek, než je Hříšní lidé města pražského. Každý příběh má hlavu i patu a je k tomu takový lidský bonus. Není to strojové a hnané za každou cenu do napětí. Rada Vacátka,m Brůže, Bouše i Mrázek jsou navíc excelentní.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Výborný scénář, režie, herci, ale naprosto skvělá hudba Zdeňka Lišky! Taky Praha je zde krásná! Kéž by takhle zůstala! Změnila se úplně k nepoznání. Mnoho domů měli spíš opravit než vyhodit do povětří. V paměti mi utkvěla rovněž smyslná Květa Fialová, která v jednom z příběhů otrávila svého muže. No a Jaroslav Marvan coby rada Vacátko (český Maigret) má "glanc", podobně jako David Suchet v roli Hercula Poirota, ale ty příběhy jsou tak překombinované, že se v tom nikdy nevyznám. Tady je jasný motiv, jasné všechno, brilantní zápletky i finální vyústění.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
nádherný český seriál, ve kterém mě vždycky zaujme ta preciznost práce známé party rada Vacátka...

Dodatečné informace

Původní název:
Hříšní lidé města pražského (více)
  • Československo Hříšní lidé města pražského
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup