Voyo šlape Netflixu na paty. O jaké streamovací platformy je v Česku největší zájem?

Voyo šlape Netflixu na paty. O jaké streamovací platformy je v Česku největší zájem?
Vědma | Voyo
Zájem o platformu Voyo u nás a na Slovensku stále stoupá. Šéf Novy Daniel Grunt se online služby chopil o poznání důrazněji než Česká televize, která provozuje bezplatné iVysílání. Voyo si v Česku a na Slovensku předplatilo na 570 tisíc uživatelů, přičemž u nás se blíží ke 400 tisícům. Nova na Voyu vysílá nejen nové pořady, jako je Iveta, Vědma nebo Sex O´Clock, ale i seriály Ordinace v růžové zahradě, Výměnu manželek či reality show Survivor.
Tomu se online platforma konkurenční Primy s názvem Prima+ nemůže s 85 tisíci platícími vůbec rovnat, ačkoli má též vlastní obsah. Je k tomu však třeba připočíst dalších odhadovaných 600 tisíc uživatelů, kteří za službu neplatí, ale využívají jejích služeb se zobrazovanou reklamou.
Netflix upravuje měřidlo sledovanosti. Hra na oliheň je stále bezkonkurenční
Téma21. 6. 2023
Netflix upravuje měřidlo sledovanosti. Hra na oliheň je stále bezkonkurenční
Dle webu Filmtoro, který se specializuje na zpravodajství ze světa streamovacích služeb, je u nás stále dominantním hráčem Netflix s 600 tisíci předplatiteli. Čísla světového hegemona nicméně delší dobu stagnují, ačkoli má nejširší katalog ze všem streamovacích platforem, což se do budoucna ještě rozroste o částečné sdílení katalogu HBO, jež se snaží zažehnat finanční problémy dost zoufalými rozhodnutími. HBO Max má u nás odhadem 300 tisíc předplatitelů, spoléhá se na tradici (je na trhu nejdéle) a kvalitu, která částečně nahrazuje množství nabízených filmů a seriálů.
Disney+ je dle zprávy Filmtoro na 200 tisících předplatitelích a Prime Video jich má odhadem 100 tisíc. Apple TV+ sice disponuje pouhými 30 tisíci, ale její katalog a tvorba se rozšiřuje a v průběhu letošního roku přichází s mimořádně zajímavými tituly jako Nadace, Silo, Únos letadla nebo Přeplněný pokoj.
Podívejte se na přehled nejlepších seriálů a filmů na VOD.
zdroje: Kinobox, Filmtoro, TV Nova