Vědma

48%
Vědma
Praha šestnáctého století byla za vlády Rudolfa II. rájem pro všechny vzdělance a alchymisty z celého světa. Všichni se snažili objevit kámen mudrců nebo elixír nesmrtelnosti. A byl mezi nimi jeden, kterému se to podařilo. Jmenuje se Filip a se svými dvěma dětmi již čtyři sta let žije v české metropoli a snaží se zbavit svého prokletí. Věčný život je totiž možný jen tím, že čerpají sílu z lidské nenávisti a zloby. Podle legendy se má na Zemi objevit Vědma, která otevře portál do jiné dimenze a umožní lidem přejít na vyšší úroveň vědomí. Filip a jeho potomci by tak poprvé nepotřebovali ke svému přežití lidská těla a zlo by jednou pro vždy skončilo. Jenže to není jak tak. Temnota se nemíní vzdát, souboj mezi dobrem a zlem začíná...




Recenze: Vědma

Kinobox.cz
60%

Ačkoli má první epizoda Vědmy své příšerné chvilky a okamžitě se projeví produkční meze, postupně lehce vítězí kladný dojem ze sledování něčeho, co je u nás neotřelé a odvážné. Herci a herečky jsou v některých případech dobře obsazení, a pokud se ve zbylých částech zlepší dialogy a Kroner si poradí s dualitou fikčního světa, můžeme dostat roztomile naivní seriál s pokusem o hlubší přesah.


avenis
avenis
8 151 bodů
7
Po shlédnutí prvního dílu zatím nechci hodnotit moc do hloubky, ale jedno je jisté. Herecky nejslabší je Dagmar Havlová. Jako by už vyšla ze cviku. Já jí tu roli prostě nevěřím. Dušek je svůj, ten ani hrát nemusí. Mladí jsou uvolnění a nejvýrazněji na mě působí Denis Šafařík. Uvidíme, co přinesou další díly. Zatím tedy nic moc. Žádná Prastará, žádný doktor Strange... Ani druhý díl ve mně nezanechal nic hlubokého. Je to příliš pomalé a klidné, takže spíš usínám, než že bych napjatě sledovala, co bude dál. Napadá mě, proč někteří slovenští herci jsou předabováni do češtiny a jiní ne....Skoro celý třetí díl je pořád velmi pomalý a málo akční. Ale už se pomalu propracováváme k poznání, kdo je kdo... Čtverka už podává různá vysvětlení a prozření. No a pětkou to všechno končí... nebo začíná? Rozhodně se seriálu nedá upřít snaha o držení kroku s trendy. Na česko-slovenské poměry je to velmi dobré. Na ty světové to zatím nemá.
  • kostýmy
  • dabing
MarekTulen
MarekTulen
307 bodů
6
No tak Česko zkouší nové nápady a lidi tohle tak kritizují, ano není to dobré, není to povedené, ale jak jsem říkal při Ostrovu je to jen začátek a zatím tyto nové české experimenty mají aspoň něco do sebe, takže si to tolik kritiky nezaslouží. Má to zajímavé nápady, spojitosti, jeblé postavy, nové efekty a krásný visuál, to je vše co mohu pochválit. Nezajímavý příběh, nudné dialogy a natahování jednotlivých dílů je někdy na zabití. Nevím mi lidstvo jsme fakt divné, podle hodnocení vidím že lidi chtějí zase staré, ohrané, plné klišé a už i nehumorné komedie, kterých tu za poslední léta je fakt hodně, tak podpořte i něco nového, každý jste nezačínali hned jako profesionálové.
Kubíček zrzíček
3 bodů
9
honě dobrý a propracovaný ale dlouho už nevidaly nový díl


Dodatečné informace

Původní název:
Vědma (více)
  • Slovenská republika Vědma
  • Slovenská republika Vedma
Premiéra v ČR:
16. 6. 2023
Distributor:
Voyo
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch