HBO Max konečně přichází do Česka. Na co se můžeme těšit a na co si dát pozor?

HBO Max konečně přichází do Česka. Na co se můžeme těšit a na co si dát pozor?
Duna (2021) | Warner Bros.

Nová aplikace

HBO GO jako takové 8. března končí. V internetovém prohlížeči vás žádná nepříjemnost nečeká (z webu Hbogo.cz budete automaticky přesměrováni). Aplikace HBO GO však na všech zařízeních (mobilní telefony, tablety, chytré televize atd.) přestane fungovat. Bude třeba stáhnout si aplikaci HBO Max, která bude k dispozici v příslušných internetových obchodech, a znovu spárovat účet se svými přístroji. To bude ale možné až od 8. března.

Stejný účet, nová historie

Vaše přihlašovací údaje zůstanou stejné. Počítejte však s tím, že jinak začínáte v podstatě nanovo. Na HBO Max budou k dispozici uživatelské profily, s tím se však pojí menší nepříjemnost – zmizí veškerá historie. Seznam oblíbených titulů a rozkoukané pořady se vám tudíž bohužel nepřevedou.
Budete si moci vytvořit až pět profilů a sledovat obsah až na třech zařízeních najednou. Pořady si budete moci i stahovat, abyste je mohli sledovat také v místech, kde například není adekvátní internetové připojení. Veškeré tituly budou mít českou podporu, některé bude možné přehrávat v kvalitě 4K s HDR a zvukem Dolby Vision.

Cena předplatného

Cena HBO GO aktuálně činí 159 Kč měsíčně. S přechodem na HBO Max se ale stávajícím zákazníkům sníží na 132 Kč. Totožná cena čeká zákazníky, kteří si novou službu předplatí v termínu od 8. do 31. března. Kdo se však zaregistruje až od 1. dubna, bude měsíčně platit 199 Kč. Pokud máte HBO přes operátora, cenu určuje smlouva s ním.

Nové filmy a seriály

Jelikož HBO spadá pod společnost Warner Bros., mnoho filmových novinek od tohoto studia bude již 45 dní po premiéře v kinech na HBO Max k dispozici (a bez jakýchkoliv příplatků). Například nového Batmana, který je nyní čerstvě v kinech, si na HBO Max budete moci pustit v nejvyšší možné kvalitě už po půlce dubna.
The Batman
The Batman | Warner Bros.
Naprostá většina filmové a seriálové produkce, která vznikla v koprodukci HBO Max (Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, Vychováni vlky aj.) je už k dispozici i na HBO GO. Od 8. března budou mít čeští předplatitelé ale konečně přístup i ke všem ostatním titulům. Těšit se tak můžou na novou adaptaci kultovní sci-fi Duna, kontroverzní čtvrtý Matrix či drsné komiksové hity Jamese Gunna Sebevražedný oddíl a Peacemaker (a stejně tak na další filmy a seriály z DC univerza).
Matrix Resurrections
Matrix Resurrections | Warner Bros.
Dostupné budou od úterý také zbrusu nové seriály z původní produkce jako Station Eleven, Made for Love, The Sex Lives of College Girls či Hacks. Poprvé budou díky HBO Max online také některé starší tituly jako Hranice nemožného, Upíří deníky či The Originals.
Upíří deníky
Upíří deníky | Photo © Warner Bros. Television
Přehled nejzajímavějších nových seriálů, které budou mít tento měsíc na HBO Max premiéru, najdete ZDE.